Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Počelo zasnježenje Crvenog spusta na Sljemenu

Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, na Sljemenu vlada zimska idila
Luka Stanzl/PIXSELL
12.12.2022.
u 16:00

Temperature su vrlo pogodne za proizvodnju snijega te se spuštaju čak i do 7 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, a dodatno je na Sljemenu palo 15-ak centimetara prirodnog snijega.

Od nedjelje ujutro krenulo je zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta snježnim topovima, objavili su organizatori slalomskih utrka Svjetskog kupa.

Temperature su vrlo pogodne za proizvodnju snijega te se spuštaju čak i do 7 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, a dodatno je na Sljemenu palo 15-ak centimetara prirodnog snijega.

Ove će sezone Sljeme ugostiti ponovno najbolje svjetske slalomašice, već 19. put zaredom u kalendaru Svjetskog kupa, i to po prvi puta na dvjema utrkama ženskog slaloma koje se održavaju 4. i 5. siječnja. Među skijašicama su i naše predstavnice Leona Popović i Zrinka Ljutić koje su skijašku sezonu započele izvrsnim rezultatima, što je dodatni poziv gledateljima na Snježnu kraljicu.

Utrka prvog ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30 sati, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati. Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.

Nakon dvije pandemijske godine i navijači se vraćaju na Sljeme, a ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“ 2023. na Sljemenu od utorka su službeno u prodaji, a mogu se kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr, kao i na odabranim prodajnim mjestima u cijeloj Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije