Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARK DEKANICH

Pobjeđujemo otkad je iz SAD-a stigla specijalna kaciga

Mark Dekanich
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
27.01.2014.
u 13:23

– Otkad branim s novom kacigom, imamo devet pobjeda i samo jedan poraz. Ne mogu objasniti zašto, ali u njoj imam posebnu energiju – rekao je Dekanich.

Pobjeda Medveščaka 1:0 protiv Lokomotiva u subotu u Areni ima veći značaj od tri boda. Naime, pobjeda je ostvarena protiv velikana ruskog hokeja koji se grčevito bori za ulazak u play-off, protiv kluba kojemu su bodovi bili puno važniji nego medvjedima.

– Ovo je bila utakmica na razini kakva nas očekuje u doigravanju, zato je jako važna – rekao je trener Mark French te dodao:

– Još prije Božića u svojoj sam projekciji izračunao da će 84 boda biti dovoljna za doigravanje. Sada smo ih osvojili toliko pa sam bezbrižan.

Siromasi iz brloga

A Medveščak je s tih 84 boda najuspješniji debitant KHL lige dosad (Slovan imao 78 bodova na kraju debitantske sezone, Lev Prag 76, Donbass 72...). A podatak dobiva još više na težini kada se zna da Medveščak nema nijednog igrača u sto najplaćenijih u KHL-u.

Prema podacima ruskih medija TOP 100 plaća zatvaraju igrači koji imaju godišnja primanja od okruglih milijun dolara. Najplaćeniji medvjed Jonathan Cheechoo ima točno pet puta manje – 200.000 dolara.

Medveščak je nakon subotnje utakmice peti klub Zapada, odnosno deveti u poretku svih 28 momčadi KHL-a. Igrači medvjeda pak u samom su vrhu svih statističkih kategorija.

Mark Dekanich po statistikama je ponajbolji golman lige, a dokazao je to i protiv Lokomotiva. Treći put u sezoni nije primio gol.

Skupio 14 kaciga

Otkrio je razlog svoje sjajne forme.

– Otkad branim s novom kacigom, imamo devet pobjeda i samo jedan poraz. Ne mogu objasniti zašto, ali u njoj imam posebnu energiju – rekao je Dekanich i dodao:

– Oslikao ju je prijatelj našeg oružara Chrisa iz američkog Bakersfielda. Inače gospodin radi trkaće kacige, no napravio je i sjajnu hokejašku.Kaciga na vrhu ima velikog medvjeda, a na stražnjoj strani Dekanichev nadimak (Dex) i broj 31.

– Svake godine dobivam novu kacigu, trenutačno mi je, naravno, najdraža ova. Još od juniorskih dana skupljam sve svoje kacige, sada sam na brojci 13, 14 – otkrio je Dekanich.

Sudeći po formi, Dex bi na vratima Medveščaka trebao biti i večeras (19.30 sati) kada u Arenu stiže Sjeverstalj iz Čerepovca.

Komentara 1

FU
FULL
17:59 29.01.2014.

Ako je "fetiš" tvoja nova kaciga?, nosi je uvijek na radost svih nas! Šteta što protiv Sjeverstala nisi opet imao shoutout malo je falilo! U ovoj zadnjoj si bio najsigurniji, nastavi tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije