Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA:

Pobjednički povratak Pricea za Montreal Canadiense

Carey Price
Reuters/PIXSELL
21.11.2015.
u 11:30

Montreal sada ima 32 boda iz 21 susreta, dva boda manje uz dvije utakmice manje imaju New York Rangersi na drugom mjestu Istoka, dok vodeći sastav Zapada Dallas Starsi imaju 32 boda iz 20 utakmica.

Hokejaši Montreal Canadiensa vratili su se na vrh Istočne konferencije NHL-a zahvaljujući 5-3 pobjedi na gostovanju kod New York Islandersa, a veliku ulogu u uspjehu imao je i povratnik na vrata Carey Price koji je zaustavio 33 od 36 udaraca domaćih. 

Price je zbog ozljede izbivao tri tjedna, te je nakon utakmice izjavio kako se osjećao "zahrđalo", no svejedno je dao svoj obol pobjedi Canadiensa. Polovina golova na utakmici postignuta je u prvoj trećini koja je završila rezultatom 3-1 za Montreal. Strijelci za goste bili su Jeff Petry (2:52), Tomaš Fleischmann (12:32) i Nathan Beaulieu (18:17), dok je za domaće uspješan bio Brock Nelson (11:57).  Travis Hamonic (20:39) je početkom druge trećine smanjio na 3-2, ali je Petry (34:49) svojim drugim golom vratio prednost od dva gola za goste. Nelson (47:25) je svojim drugim golom primaknuo Islanderse na 4-3, ali Price je do kraja dvoboja postao nesavladiv, da bi Brendan Gallagher (59:41) pogotkom u praznu mrežu 19 sekundi prije kraja postavio konačni rezultat.

Montreal sada ima 32 boda iz 21 susreta, dva boda manje uz dvije utakmice manje imaju New York Rangersi na drugom mjestu Istoka, dok vodeći sastav Zapada Dallas Starsi imaju 32 boda iz 20 utakmica.

Calgary Flamesi u svom su Saddledomeu svladali prvake Chicago Blackhawkse sa 2-1 u produžetku, a ponovno je junak pobjede bio Johnny Gaudreau koji je postigao pobjednički pogodak. Oba gola u osnovnom dijelu utakmice pala su u prvoj trećini, Flamesi su poveli preko Seana Monahana (15:05), a poravnao je Artem Anisimov (16:59). Rezultat se nije mijenjao do produžetka, a tada je Gaudreau (61:38) donio drugi bod Flamesima. Calgary je dobio svih pet utakmica ove sezone odlučenih u produžetku, a Gaudreau je u dodatnih pet minuta postigao dva gola uz dvije asistencije.

Columbus Blue Jacketsi na svom su ledu nadigrali Nashville Predatorse sa 4-0 ponajviše zahvaljujući sjajnoj izvedbi svog vratara Sergeja Bobrovskog koji je obranio svih 39 udaraca gostiju. Za pogotke su se pobrinuli Gregory Campbell (2:35), Ryan Johansen (4:16), Boone Jenner (25:17) i Scott Hartnell (59:10).

Detroit Red Wingsi su kao domaćini nadigrali vodeći sastav skupine Pacific Los Angeles Kingse sa 3-2, a svih pet pogodaka postignuto je u prvoj polovici dvoboja. Golove za Detroit postigli su Tomaš Tatar (14:10), Mike Green (23:45) i Dylan Larkin (26:08), dok je strijelac za Los Angeles bio Jeff Carter (16:21, 30:43). Do kraja dvoboja pobjedu Red Wingsima sačuvao je vratar Petr Mrazek koji je utakmicu završio sa 35 obrana.

REZULTATI:

Detroit - Los Angeles 3-2
NY Islanders - Montreal 3-5
Calgary - Chicago 2-1 (produžetak)
Edmonton - New Jersey 5-1
Carolina - Toronto 1-2 (kazneni udarci)
Columbus - Nashville 4-0

>> Washington Capitalsi izgubili, ali je Ovečkin ušao u povijest!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije