Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Pobjeda tima Ceeref prvog dana Adris 44Cupa

Početak jedriličarske regate u Rovinju
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/9
30.05.2019.
u 23:03

Svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44 koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America's Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena.

Posada jedrilice Ceeref odnijela je pobjedu prvog dana prestižne regate Adris 44Cup održane u Rovinju. Vjetar je u četvrtak omogućio održavanje jednog jedrenja, a jedrilice devet natjecateljskih timova sljedeća će se tri dana natjecati u rovinjskom arhipelagu.

Igor Lah, kormilar tima Careef, istaknuo je:

- Uvijek je lijepo regatu otvoriti pobjedom. Pogotovo što je prvog dana održana samo jedno jedrenje, a u ovako izjednačenoj floti jako je lijepo biti vodeći.

Svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44 koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America's Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena.

Svaki se tim sastoji od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara. Brodovi su izrađeni korištenjem iste tehnologije koja se koristi i za proizvodnju šasija bolida formule te imaju velika ubrzanja, a mogu jedriti po svim uvjetima, što jamči uzbudljivo i izjednačeno natjecanje u kojemu je presudna vještina posade i kormilara.

Pobjednici America's Cupa, osvajači olimpijskih medalja i ostalih prestižnih svjetskih regata u Rovinju ostaju do nedjelje, 2. lipnja, kada će biti poznat pobjednik Adris 44Cupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije