Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
abc liga

Pobjeda Spahije, poraz Markote i Banića

Marko Banić
AFP
25.10.2009.
u 15:03

Nakon poraza kod belgijske Dexije u Monsu, u kvalifikacijama ULEB-ovog Eurocupa (78:63), košarkaši Valencije, koje vodi hrvatski trener Neven Spahija, uspjeli su se oporaviti.

U ogledu 4. kola domaćeg prvenstva Valencia je pobijedila na gostovanju Granadu 82:65, te je time došla do trećeg uspjeha u domaćim okvirima.

Nakon nevjerojatno raspucane prve četvrtine (31:27 za Valenciju), u nastavku ogleda su igrači oba sastava posustali u napadačkom smislu, ali je Spahijina momčad ipak stalno držala suparnika na odstojanju. Najbolji je kod pobjednika bio Rafa Martinez sa 18 poena.

Bilbao nije imao uspjeha kod Manrese (poraz 60:57), te su time dva hrvatska košarkaša, Marko Banić i Damir Markota, upisali i treći poraz u sezoni. Banić je unatoč 20 minuta na parketu ostao bez poena. Promašio je tek jedan upućeni šut iz igre, a upisao je dva skoka. Damir Markora je daleko bolje iskoristio 21 minutu na parketu.

Zabio je 9 poena uz šut za dva 3-6, te 1-5 za tri poena. Upisao je i pet skokova, te jednu asistenciju.

Real se dugo mučio, ali je na kraju ipak pobijedio Murciju 73:66, uz novu odličnu izvedbu Litavca Darijuša Lavrinoviča. Postigao je 22 poena uz šest skokova. 

ACB liga, 4. kolo:

Real Madrid - Murcia 73:66

Granada - Valencia 65:82

Manresa - Bilbao 60:57

Valladolid - Gran Canaria 67-61

Lagun Aro - Unicaja (kasnije)

Caja Laboral - Xacobeo (kasnije)

Redoslijed: 1. Fuenlabrada 4-0, 2. Real Madrid 4-0, 3. Caja Laboral 3-0 (-1), 4. Barcelona 3-1, 5. Valencia 3-1...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije