Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometašice danas na SP-u igraju protiv Rumunjki

Pobjeda nam otvara put prema Londonu i prvoj ženskoj medalji

'Brasil, Sao Bernardo, 09.12.2011. The IHF Women\'s Handball World Championship 2011 game Croatia - Argentina. Photo by: Uros HOCEVAR/IHF'
'Uros HOCEVAR'
12.12.2011.
u 10:57

Hrvatske rukometašice za plasman među osam najboljih moraju pobijediti na turniru neuvjerljivu ali uvijek opasnu Rumunjsku

Rukometašice Hrvatske, nakon dva dana odmora, danas (17.30 sati) igraju jednu od svojih najvažnijih utakmica u posljednjih desetak godina. Za ulazak među osam najboljih na SP-u u Brazilu morat ćemo danas biti bolji od Rumunjske.

Pobjeda znači otvoren put prema nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu, možda i put prema prvoj ženskoj medalji na velikim natjecanjima.

Poraz? Značio bi zbogom, Brazil, bilo nam je lijepo desetak dana, ali idemo doma, i to još jednom pognutih glava, kao prije iz Rusije i Francuske. Rumunjska je uvjerljivo izgubila od Brazila i Francuske, tek osvojen bod protiv Japana, spašavanje pobjede u posljednjih pet minuta protiv Tunisa.

Sve je to pomalo čudno. Jer deset igračica iz ove reprezentacije sudjelovalo je lani na Europskom prvenstvu u Danskoj kada su nas uvjerljivo pobijedile (22:31). Dobro, nema Neagu i Stance, dvije najbolje, ali tu su Manea, Fiera, Nechita, Elisei, Bardeanu, sjajna vratarka srpskog Zaječara Pistanu.

Tu je deset igračica Oltchima, koji je ove sezone u Ligi prvakinja izgubio samo jednu utakmicu. S njima smo triput igrali na europskim prvenstvima i svaki put izgubili. Dvaput u susretima za peto mjesto (17:23 i 33:36) i lani u Danskoj.  

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:07 13.12.2011.

Mislim da se isplati ostaviti večernjak i njegove informacije jer kasne ko \"Marko na Kosovo\" i otići nekom ko ipak prati aktuelna zbivanja . Utakmica se igrala sinoć navečer i da do danas do 13 sati nisu stigli saznati rezultatt i napisati osvrt ... , ma ... , nemma riječi !!! Uzgred naše su tjesno pobjedile Rumunjke i idu dalje i igraju sa Norvežankama gdje nemaju ni milimetar šanse... , baš šteta što su njih izvukle , protiv bilo koga drugog postoje šanse ali protiv ovih.. , možda male ili nikakve !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije