Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO GA NE ŽELI

Po minuti na terenu zarađivao deset tisuća eura, a klub ga se ne može riješiti

Sami Khedira
DPA/Pixsell
06.09.2020.
u 16:13

U posljednje dvije sezone Khedira je u redovima Juventusa upisao tek nešto više od 1.300 minuta, što znači da je za minutu na terenu zarađivao nešto manje od deset tisuća eura. Za usporedbu, 23-godišnji Urugvajac Rodrigo Bentancur koji u posljednje dvije sezone pruža sjajne igre u veznom redu Juventusa je po minuti na terenu zarađivao oko 377 eura

Juventus je pri kraju dogovaranja odlaska jednog velikog tereta na platnoj listi, Gonzala Higuaina u Beckhamov Inter Miami, a sad se želi riješiti i drugog, još većeg tereta.

Riječ je o bivšem njemačkom reprezentativcu Samiju Khediri (33) koji je u prošle dvije godine zbog ozljeda propustio točno 63 utakmice, a ugovor kojeg je potpisao prije tri godine je jedan od najizdašnijih u klubu. Khedira je tada potpisao na godišnju plaću od šest milijuna eura po sezoni čime je peti najplaćeniji igrač kluba, a to je ništa drugo nego trošak za Juventus budući da je čak devet ostalih veznjaka u protekle dvije godine imalo veću minutažu od njega.

Dakle, ne samo da puno zarađuje, već i ništa ne pridonosi. Nije čak ni bilo riječi o nekim dugotrajnim ozljedama, puknućima ligamenata i slično, već su to sve bile ozlijede po tjedan, mjesec dana, dva mjeseca... No, u posljednje dvije sezone Khedira je u redovima Juventusa upisao tek nešto više od 1.300 minuta, što znači da je za minutu na terenu zarađivao nešto manje od deset tisuća eura. Za usporedbu, 23-godišnji Urugvajac Rodrigo Bentancur koji u posljednje dvije sezone pruža sjajne igre u veznom redu Juventusa je po minuti na terenu zarađivao oko 377 eura.

Problem je što Khedirin ugovor traje do ljeta 2021., a Nijemac tuniških korijena odbija otići. Nije mu problem biti što je manje moguće na terenu i zaraditi preostalih šest milijuna eura kojih mu, prema ugovoru, Juve mora isplatiti. Čak se i novi strateg Andrea Pirlo, koji ga očito ne želi u klubu, zapitao jesu li sve te ozlijede stvarne

Juventus je čak pokušao pronaći i kompromis prema kojem bi s Khedirom sporazumno raskinuli ugovor, te mu dali dio novca, no Khedira nije htio ni to. Da bi stvar bila još zahtjevnija za Juventus, Khediru nitko ne želi kupiti, pa čak ni Katarci kojima je Juve ponudio vremešnog veznjaka. Stara dama tako neće moći pomladiti vezni red jer je budžet opasno zagušen.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
JanezIQ45
22:40 06.09.2020.

Nema problema mozesad nastupiti za Sloveniju u skijanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije