Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(i on je) junak

Plete: Bale 
ima automatiziran šut upoznao sam ga u Tottenhamu

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Stipe Pletikosa.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
24.03.2013.
u 19:03

- Puno puta mi je zatresao mrežu na treningu Spursa. A kome nije?! Ali, to iskustvo treniranja s njim znatno će mi pomoći - smatra reprezentativna jedinica

Olić i Mandžukić srušili su Srbiju, oni su postali heroji nacije. Ali Stipe Pletikosa, taj mirni iskusni 34-godišnjak, stvarni je junak. On nije srušio Srbiju, Pletikosa je spasio Hrvatsku. Napadači Srbije pamtit će ga, Plete je imao četiri vrhunske obrane. Onaj mali Filip Đuričić vrlo skoro bit će top-klasa, igrač je za velike klubove, ali Plete ga je nadmudrio. Hrvatski vratar, koji je protiv Srbije odjenuo kockasti dres 101. put, bio je impresivan.

– Moj je posao da branim. Najvažnija je pobjeda, bilo je prekrasno, usrećili smo naš narod – rekao je Pletikosa.

Kako trenutačno izgleda, mladi se vratari nemaju čemu nadati. Pletikosa bi mogao izdržati do 2020. godine. Tada će tek ući u četrdesete...

– Odlično se osjećam, što sam stariji, sve mi je lakše igrati – kazuje.

Nakon noći slavlja naši se vraćaju treningu. U utorak gostujemo kod Walesa, to je momčad koju smo razbili u Osijeku, ali u Swanseu će biti neka drukčija priča.

– Wales ne smijemo podcijeniti, ali siguran sam da ćemo znati ispuniti sve zadatke i da ćemo se kući vratiti s tri boda. Šteta što Belgija nije posrnula u Skoplju... – kaže Pletikosa.

Glavna, praktički jedina prijetnja Walesa se zna, jedino nam Bale može zagorčati život. Pletikosa ga dobro pozna iz zajedničkih dana u Tottenhamu. Bale je stasavao dok su Spursi nosili nadimak Crottenham. U njegovim počecima Niko Kranjčar bio je ispred njega, ali s vremenom je Bale izgurao našeg reprezentativca. Prema Kijevu... 

– Bale je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača svijeta. No, poznajem ga jako dobro, puno puta mi je zatresao mrežu na treningu. A kome nije?! Ali, to iskustvo treniranja s njim znatno će mi pomoći. Već mi je pomoglo i u prvoj utakmici protiv Walesa u Osijeku, tada je imao tri prigode. Ima izniman udarac koji poznam. Dosta je taj udarac automatiziran, iskustva iz Tottenhama će mi pomoći da ga zaustavim – kazao je Pletikosa.

Otkako Tottenham više nije Crottenham, Baleova karijera krenula je uzlaznom putanjom. U top-formi je, iz utakmice u utakmicu raste.

– Ubrzao je – za kraj će Pletikosa.

Komentara 1

Avatar babas
babas
13:28 25.03.2013.

Bravo za Pletikosu,Srbiju je fantastično odradio. Sa takvim vratarom i cijela obrana ima sigurnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije