Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAĆA PO NEUSPJESIMA

Plavi nisu prezimili od 1970., a Trabzon u 22 pokušaja!

Dinamo Anderlecht
Marko Lukunić | VLM
19.09.2009.
u 14:30

Prezimit će jednom, najvjerojatnije po zakonu velikih brojeva, kao što će i Blanka jednoga dana srušiti svjetski rekord.

Mamić bi u Dinamov pravilnik o kažnjavanju morao ugraditi i stavku: 5000 eura platit će svatko tko spomene riječ “prezimljavanje”. Uključujući i predsjednika Barišića, koji je europsko proljeće zamislio kao spomenik svojoj vladavini.

U Maksimiru su već odavno trebali shvatiti da je ta misija najveća iluzija novijega doba jer, osim što je Dinamo već godinama loš i sam sebi ništa ne pomaže, uz to je i Europi nepoželjan. Zato mu i šalju “plaćene ubojice” sa zviždaljkama.

Opaki navijači, stadion
Prezimit će jednom, najvjerojatnije po zakonu velikih brojeva, kao što će i Blanka jednoga dana srušiti svjetski rekord. Do tada će već biti vlasnica jednog rekorda, onoga u broju pokušaja rušenja 209 cm.

Zašto bi Dinamo uopće morao prezimiti? Zar ga osvajanje jednoga europskoga kupa čini divom? Takvu iluziju prodaju opsjenari iz Maksimira, oni koji još uzdišu za Škorićevim bravurama u Leedsu. Nije važno što su od tada prošle 42 godine.

Na žalost, Europa se Dinama i te kako sjeća. Prepoznatljiv je po divljim i neobuzdanim navijačima i najružnijemu stadionu, na kojemu je, usput, sam sebi najveći dušman, jer u Maksimiru gubi svaku drugu europsku utakmicu.

Za utjehu, takav kakav je, jadan i neugledan, Dinamo nije jedina europska gubitnička konstanta, iako je njegov pohod od 28 uzastopnih neuspješnih pokušaja prezimljavanja doista impresivan. U oči bode nevjerojatan niz turskoga Trabzonspora, koji je čak 22 puta izašao na europsku scenu i nikada nije dočekao proljeće. Sličan dosje ima i Slovan iz Bratislave. I taj klub, poput Dinama, ima jedan europski trofej (Kup kupova 1969.), a od tada je 19 puta krahirao u jesen.

Jezivo i prije Mamića
I slavni Ferencvaros ima poražavajući europski učinak. Prezimio je samo jednom, 1975. godine, u 23 pokušaja. Od Dinama je bolji beogradski Partizan, koji je od 1966. godine dva puta prezimio, posljednji put 2005. godine. Dinamu se mogu rugati i Hajduk i Varteks, koji su također dočekali proljeće u Europi...

Mamić je stvarno mazohist kada može istrpjeti tolike poraze, razočaranja i uvrede s tribina. Tko mu je kriv, kada prodaje maglu i ničim izazvan lupa o “najjačoj momčadi u povijesti”.

Publika, međutim, zaboravlja da je Dinamo oduvijek bio jeziv u Europi, te da su iz Europe letjeli i veći treneri i igrači od ovih Mamićevih nesretnika. Pogledajte ovaj niz: Marković, Ćiro, Skoblar, Barić, odnosno Zajec, Kranjčar, Boban, Šuker, Prosinečki...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije