Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEN PETERNAC:

Plavi moraju igrati kao da im o tome ovisi život!

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.08.2014.
u 11:00

Ne uđe li Dinamo u Europsku ligu bit će to debakl kao 2006. kada jesen nije dočekao u Europi.

U srijedu oko podneva Dinamovi nogometaši doputovali su u Ploiesti, grad udaljen od Bukurešta 60-ak kilometara, u kojem živi oko 250.000 ljudi. A na lokalnom stadionu "Ilie Oana" u četvrtak u 19.15 sati po srednjoeuropskom vremenu (u Ploiestiju bit će 20.15) okupit će se 15.000 vatrenih pristalica domaćina Petrolula i vrućim će ozračjem pokušati pomoći svom klubu da nadvisi našeg prvaka u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u Europsku ligu.

Puni samopouzdanja

No, Zagrepčani ne strahuju od paklene atmosfere, dobro znaju da ne igraju navijači, nego igrači i puni samopouzdanja otputovali su u Rumunjsku. Svjesni su da je to utakmica velikoga uloga, iako su sjećanja na Aalborg još svježa i bolna...

- To moraju zaboraviti! Nema koristi od gledanja u retrovizor i vjerujem da su naši dečki posve koncentrirani na Rumunje – kaže Alen Peternac, bivši centarfor plavih, koji je dosad u našem listu sjajno analizirao igre Dinama, ali i hrvatske reprezentacije na SP-u u Brazilu, te nastavlja:

- Više nema popravnoga, Dinamo u te dvije utakmice mora igrati na život ili smrt! Unatoč eliminaciji iz Lige prvaka, ulaskom u Europsku ligu Dinamo bi si spasio sezonu i vjerujem da igrači dobro znaju što trebaju činiti.

Mnogi govore da su Rumunji bolji od Danaca...

- Nije ih lako usporediti, drukčija su momčad. Aalborg je uigrani kolektiv, a Petrolul ima izvrsne igrače. No, znaju biti i pomalo "divlji", a to bi Dinamo trebao iskoristiti. Veseli me da Wilson dolazi k sebi, kao i Henriquez, koji je s nekoliko poteza pokazao da će biti pojačanje. Dinamo sad ima širok izbor igrača, a posebno bih istaknuo da plavima mnogo znači povratak Ognjena Vukojevića. Očito je prepun želje i motiva, Dinamu treba takav iskusni igrač koji će prenijeti agresiju i silnu ambiciju na cijelu momčad. Očekujem od Vukojevića da se vrlo brzo prometne u vođu. Da ga je Dinamo imao u utakmicama s Aalborgom, sad bi igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U to sam siguran, ne bi bilo straha i panike, čemu smo svjedočili u onom kobnom uzvratu s Dancima – smatra Peternac.

Strepnja do kraja

I Petrolul i Dinamo imaju slične probleme – obrane su im slabiji dio momčadi. I tko bolje zatvori prilaze prema svojim vratima, svakako će biti bliži uspjehu.

- Dinamo je kvalitetniji i opet će sam sebi presuđivati, kao i u utakmicama s Aalborgom! Odigraju li Zagrepčani utakmicu na željenoj razini, budu li hrabri, čvrsti i agresivni, uz malu sklonost sreće, možemo očekivati dobre vijesti iz Rumunjske. Međutim, kako god završi ta utakmica, ništa neće biti gotovo do zadnje zagrebačke minute! Imamo to prokleto iskustvo s Aalborgom, svi smo već vidjeli plave kao ukupne pobjednike nakon 1:0 pobjede u Danskoj, no dogodilo se suprotno. Ali, ponavljam, to je prošlost, treba okrenuti novu stranicu i sve karte baciti na izbacivanje Rumunja – zaključio je Alen Peternac.

>> Dinamo otputovao u Rumunjsku, evo što je Mamić poručio!

>> Dinamo očekuje užarena atmosfera: Petrolul u 24 sata rasprodao stadion!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije