Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentativac

Prvo veliko pojačanje: Evo tko je novi Dinamov kapitalac

Jakob Johansson
Foto: Reuters
25.05.2017.
u 08:36

Jakob Johansson igrao je sedam utakmica za švedsku reprezentaciju, a posljednju u kvalifikacijama za SP 25. ožujka protiv Bjelorusije

Prvi, ne i jedini, Dinamov kapitalac za sljedeću sezonu trebao bi biti švedski 26-godišnji reprezentativac i igrač atenskog AEK-a Jakob Johansson, moćni, robusni (187 cm) i autoritativni vezni igrač tržišne vrijednosti od dva i pol milijuna eura.

Posrijedi je nogometaš kojega Dinamovi skauti prate već neko vrijeme, pa je tako Marijan Vlak i jučer bio u Ateni na utakmici grčkoga prvenstva Panathinaikos – AEK.

No, odluka maksimirske struke već je donesena i potvrđena u uredu sportskoga direktora Romea Jozaka: Jakob Johansson je igrač kojega u Dinamu vide kao novoga lidera, pokretačku snagu srednjega reda, ako hoćete kao novoga Ademija, budući da će Arijanu trebati neko vrijeme za povratak u natjecateljsku formu nakon dvogodišnje stanke.

Johansson je sedam godina igrao u Göteborgu, s kojim je bio prvak (2007.) i dvostruki osvajač kupa, dok je s AEK-om kup osvojio prošle godine. Ove je sezone čak 40 puta nastupio za atensku momčad, u kojoj se profilirao kao jedan od najznačajnijih i formom najkonstantnijih igrača. Ovo mu je treća sezona u Grčkoj, ugovor mu istječe sljedećega ljeta i stoga već mjesecima priprema izlaznu strategiju.

Šveđanin ne želi produljiti ugovor s AEK-om. Tražeći neku manje stresnu destinaciju, naišao je na zainteresiranost Dinama. Odšteta je oko dva milijuna eura, što će Dinamo pokušati smanjiti, vidjet ćemo s kolikim uspjehom. Uglavnom, Dinamov stručni stožer smatra Johanssona ključnim za sljedeću sezonu i učinit će sve da ga dovede. Pregovori s AEK-om su u tijeku.

Jakob je sedam puta nastupio za švedsku reprezentaciju, među ostalim igrao je i u kvalifikacijskoj utakmici protiv Francuza na Stade de Franceu u studenome 2016. godine.

Dinamo u tišini slaže igrački mozaik za sljedeću sezonu, iako još nije riješio najvažnije pitanje – tko će biti trener? Naime, Ivajlo Petev drži se za slamku i eventualno ga može spasiti osvajanje Hrvatskoga kupa. No, kako god ispalo, Petev ili njegov nasljednik suočit će se s potpuno disfunkcionalnom skupinom igrača, sa zaglušujućim šumom u komunikaciji sa šefom struke.

Tako primjerice zadrti Ivajlo Petev u prvom planu više ne vidi Sammira, dok primjerice Zdravko Mamić, s pravom, polaže ogromne nade u njega, s obzirom na Filhovu reputaciju, ali i primanja od čak 1,6 milijuna eura godišnje. Sammir je možda kapriciozan i nepredvidiv, ali je još uvijek majstor i kad bude fizički spreman, u hrvatskoj ligi uvijek može biti prevaga.

Petev se svojedobno odrekao i Juniora Fernandesa, ali Čileanac se ovoga ljeta vraća u Dinamo i Mamić mu želi dati novu šansu jer je i u njega uložio ogroman novac. Na posudbi u Turskoj imao je blistavih trenutaka...

Osim za Antu Ćorića, čiji je odlazak u Sampdoriju izgledan, za nevjerojatan iznos od najmanje deset milijuna eura, u Dinamu nemaju ponudu ni za jednoga igrača. Čak ni za standardnog reprezentativca, 28-godišnjeg Zelinčanina Josipa Pivarića, koji bi trebao ovoga ljeta uloviti posljednji vlak za inozemstvo. Stoga u Dinamu već dulje vrijeme traje i potraga za lijevim braničem. Mladi Borna Sosa bit će tek pričuvna opcija.

U novoj koncepciji za sljedeću sezonu mjesto će teško pronaći i bosanskohercegovački centarfor Armin Hodžić, strijelac čak 20 pogodaka ove sezone. U Dinamu smatraju da im za Europu, ali i bitku s Rijekom, treba snažniji, okretniji, moćniji napadač.

Komentara 13

PA
pappmisi
13:22 25.05.2017.

Ako dodje do promene trenera samo Italijan moze doci. Niko drugi Italijani iz igraca izvuku maximum i momcad ima igru. Moj tip je Marko Rossi trener Budempestanskog Honveda . Odlican trener.

DU
Deleted user
16:19 25.05.2017.

Lako za Peteva! Imamo mi u Hrvatskoj trenera svjetske razine.Dasović,Flak,Ledinski,Alač,Maršić......neznaš koji je stručniji i pametniji!

IL
ilijan1a
10:41 25.05.2017.

Treba nam kompletna obrana, dobri i brzi bekovi, koji će po krilu brzo prodirati i brzo isto u u obrani zatvarati. A tek Ademi takav sprinter kroz sredinu. U Dinamu od kad je otpao Ademi i Rog otišao nema tko 20 metara presprintati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije