Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni bili treći

Platini priznao: Koristili smo trik da u finalu 1998. igramo s Brazilom!

Michel platini
Foto: DPA/Pixsell
1/5
18.05.2018.
u 15:25

- Svi su sanjali da Francuska i Brazil zaigraju u finalu. Kada smo slagali kalendar natjecanja, izvodili smo određene manevre, malene trikove.

Michel Platini, bivši predsjednik Uefe koji je suspendiran iz nogometa zbog korupcije, u razgovoru za francusku radio-postaju prisjetio se Svjetskog prvenstva 1998., na kojem je Francuska na domaćem terenu igrala kod kuće.

Platini je otkrio zanimljiv detalj koji je zaintrigirao medije. Francuz je, naime, priznao da su se koristili trikovima kako bi izbjegli Brazil do finala.

- Smjestili smo Brazil i Francusku u skupine A i C kako bi se, u slučaju da završe na prvim mjestima, izbjegli do samog finala Mundijala, otvoren je Platini.

Michel platini
1/5

Podsjetimo, na tom natjecanju vatreni su osvojili broncu, a Francuzi su do finala stigli upravo pobjedom nad Hrvatskom.

- Svi su sanjali da Francuska i Brazil zaigraju u finalu. Kada smo slagali kalendar natjecanja, izvodili smo određene manevre, malene trikove. Nismo se mučili šest godina da organiziramo Svjetsko prvenstvo bez korištenja malenih trikova. Zar mislite da to drugi nisu radili? To je bilo normalno, zaključio je bivši predsjednik Uefe.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
16:51 18.05.2018.

sad ih tuzit i trazit odstetu..

CA
canon60
17:41 18.05.2018.

Francuska je na domaćem terenu igrala kod kuće. Ovo je vrh novinarskog izražaja.

CA
cortesova arkebuza
16:37 18.05.2018.

Moraš imat velike komplekse kad u ovakav članak ubaciš Tuđmana, fondove,pokrovitelje.Još si morao spomenit babu Vangu i i Titanik i možda bi sve imalo nekog smisla Pinokio. Boli treće mjesto na svijetu,boli...kompleksi su zajebana stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije