Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMALO ISPALI OD KOPRA...

Plaća ih 17 milijuna kuna, a ne vrijede ni lipe

Igor Biscan
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
21.07.2010.
u 20:22

Devetorici igrača koji su se u stilu rekreativaca osramotili u Novoj Gorici, Dinamov gazda Zdravko Mamić godišnje daje 2,5 milijuna eura.

Dinamo je u Kopru osramoćen s momčadi vrijednom više od 14 milijuna eura, s čak osam stranaca, što nikada u povijesti toga kluba nije zabilježeno! Čast iznimki, Brazilcu Sammiru, a od preostalih sedam, koji u Maksimiru dobivaju ogroman novac, ne može se složiti jedan pošten igrač.

Ne mogu se ni posvađati

Za ovu selekciju nekvalitetnih i, još gore, nekarakternih i nezainteresiranih tipova, krivi su isključivo Zdravko i Zoran Mamić, jedini kreatori Dinamove stručne politike. Zoki ih je skautirao, a Zdravko im nabijao basnoslovne ugovore. Strahota je, primjerice, da je za Argentinca Calella, koji nikada u karijeri nije dao gol, platio više od dva milijuna eura, a takvih je igrača prepuna hrvatska liga. Čak su i u Kopru barem dvojica boljih. I tako, taj Calello u Kopru igra, a Badelj ga bodri s klupe, kao što talent u kojeg se toliko zaklinju, Antolić, mora gledati izvjesnog Doda. Taj Calello, prema već objavljenim podacima, mjesečno dobiva 175.000 kuna ili Dodo 72.000... I opet, nisu oni krivi, nego onaj tko ih bezobrazno mnogo plaća. Tomislav Butina sa žalošću je konstatirao da u Dinamovoj svlačionici nema više ni svađe, da igrači saspu u licu sve što misle jedan o drugome. Ali, kako, kad su u toj kabini i za najobičniju svađu potrebna tri prevoditelja! Nema smisla, Bućo... Dinamo je u Kopru pregazila momčad čiji zbroj vrijednosti jedva prelazi tri milijuna eura, čiji je lider Karič u 37. godini i u 60. minuti utakmice teško dolazi do zraka. Karič je protiv Dinamovih milijunaša namjestio dva pogotka.

Prva pobjeda Kopra

Ne računamo li ugašeni Intertoto kup, Luka Koper je tek u osmom europskom pokušaju, baš protiv hrvatskog prvaka, došla do prve europske pobjede. Ono što Slovenci nisu uspjeli protiv bugarskog Litexa, Širokog Brijega i albanske Vllaznije, sve su naplatili našem Dinamu.

I tom su tricom plavima nanijeli dvostruku štetu: osim što su ih potpuno razgolitili, još su ih poslali na noge Moldavcima, prema nastavku europske agonije. Ili će ih nabiti Sheriff ili netko drugi u filteru za Europsku ligu. Takvi kakvi su bili u Kopru ne mogu izbaciti nikoga. Ne bi sada pomoglo ni pojačanje u napadu, jer Dinamu treba barem pet pojačanja. I premda se to zna još od početka godine, Mamići nisu uspjeli dovesti nikoga. I sad ti, Zeko, "čarobiraj"!
Posebna je priča Igor Bišćan, nekad veliki nogometaš čija karijera nezaustavljivo juri prema dnu. Najpoštenije prema samome sebi, ali i prema Dinamu, bilo bi da prizna kako je njegovo vrijeme prošlo. I povuče se kao gospodin. Ako kapetan to ne shvaća, neka mu to kaže onaj tko mu je dao godišnju plaću od 750.000 eura. Za taj bi novac morao biti koplje iznad svih, a ne tjerati strah u kosti vlastitim bekovima i golmanu. Na žalost, Bišćan je samo je samo jedna u nizu tužnih Dinamovih priča za koje nitko ne odgovara. Dok “oni” zgrću milijune, Dinamo se u Europi sramoti.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
12:11 22.07.2010.

Igrace treba novcano kazniti a novac vratiti u gradski proracun.

KA
Kakma
21:05 21.07.2010.

A kako ce tek druge Hrvatske momcadi proci?Jao meni sramote.Kakvo cudo nakon nasih politickih uzora od 1990 do danas.Nista nego pljacka,kradja,mito,prevara,trovanje drustva.Fuj.

OB
-obrisani-
16:33 22.07.2010.

Mamići ih plaćaju hahahahahahahhah,sve to plaća hrvatski narod iz proraćuna a mamići kupe kajmak,da ih mamić plaća igrali bi oni bolje ali to je novac poreznih obaveznika pa nikom ništa---da se liga proglasi amaterska prvi bi digli sidro mamići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije