Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPINA E LIGE PRVAKA

Pjanić srušio Debrecen, Jovetić Liverpool

Fiorentina
AFP
29.09.2009.
u 23:24

Nogometaši Lyona došli su protiv Debrecena do svoje najuvjerljivije gostujuće pobjede u Ligi prvaka ikada (4-0), dok je Fiorentina nanijela Liverpoolu prvi poraz (2-0) u skupini od listopada 2007.

Junaci obiju pobjedničkih momčadi u 2. kolu skupine E bili su igrači s Balkana, za Lyon je to bio bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, a za Fiorentinu sve bolji Crnogorac Stevan Jovetić.

Već je u trećoj minuti Pjanić iz kornera asistirao Kimu Källströmu koji je poluvolejem pogodio mrežu Vukašina Poleksića. Deset minuta kasnije Pjanić je sam pogodio za 2-0 iz slobodnog udarca, da bi u 24. minuti ponovno nabacio iz kornera, a glavom je bio precizan Sidney Govou. Priču je zaključio Bafétimbi Gomis u 51. minuti.

U izostanku suspendiranoga Alberta Gilardina, svjetla su bila usmjerena ka 19-godišnjem Jovetiću koji je svoje vrijeme na pozornici itekako dobro iskoristio. U 28. minuti je Cristiano Zanetti gurnuo loptu prema mladome Crnogorcu koji je izbjegao zaleđe i pogodio za vodstvo “viola”. Svega devet minuta kasnije Peruanac Juan Manuel Vargas je pucao s lijeve strane, Jovetić je podmetnuo nogu i prevario Josea Manuela Reinu. U nastavku su se "redsi" probudili, imali su veći broj prilika, ali rezultat iz prvog dijela se nije mijenjao.

Liga prvaka, skupina E, 2. kolo:

Debrecen – Lyon 0-4 (Källström 3, Pjanić 13, Govou 24, Gomis 51)
Fiorentina – Liverpool 2-0 (Jovetić 28, 37)

Redoslijed: 1. Lyon 6, 2. Fiorentina 3, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije