Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Pittsburgh obranio naslov, Crosby najbolji igrač

Foto: Reuters
12.06.2017.
u 10:00

- Sve smo napravili da se vratimo. Znali smo da će biti teško, ali mislim da najveća sreća proizlazi iz toga što smo bili svjesni težine i toga da smo uspjeli prevladati sve poteškoće. To je stvarno posebna grupa - istaknuo je Crosby

Pittsburgh Penguins su obranili naslov prvaka NHL-a nakon što su sinoć u šestoj utakmici finala Stanley kupa sa 2:0 svladali Nashville Predatorse na njihovom ledu i pobijedili u seriji s rezultatom 4:2. 

Pittsburgh je prva momčad nakon Detroit Red Wingsa iz sezone 1997./98. kojoj je to uspjelo. Ovo je peti naslov za Pittsburgh nakon 1991., 1992., 2009. i 2016., i treći trofej za Sidneya Crosbyja koji je kao i 2016. izabran za najboljeg igrača finala. Sezonu je završio s bodom iza svog suigrača Jevgenija Malkina sa 27 bodova (osam golova, 19 bodova) u 24 utakmice.

- Mislim da sam samo sretan zbog ove grupe - kazao je Crosby. 

- Sve smo napravili da se vratimo. Znali smo da će biti teško, ali mislim da najveća sreća proizlazi iz toga što smo bili svjesni težine i toga da smo uspjeli prevladati sve poteškoće. To je stvarno posebna grupa - istaknuo je.

Prvi gol na utakmici zabio je Patric Hornqvist minutu i pol prije kraja zadnje trećine.

Carl Hagelin je zabio drugi, pogodivši praznu mrežu 14 sekundi prije kraja utakmice za konačan rezultat 2:0. Vratar Pittsburgha Matt Murray je obranio 27 udaraca u svom drugom uzastopnom shutoutu, četvrtom u finalu u NHL karijeri. 

Nashville Predatorsi, kojima je ovo prvi finale otkako su postali dio NHL-a 1998., u doigravanje su ušli kao najniže rangirana momčad u Zapadnoj konferenciji sa 94 boda. No uspjeli su eliminirati prvu momčad Zapada Chicago Blackhawkse, zatim prvu momčad divizije Anaheim Duckse i na kraju St. Louis.

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:51 12.06.2017.

pitsburgh je bolji izasluženo su prvaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije