Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SJENI REFERENDUMA

Pique se slomio, a bijesni Suarez rastrgao dres Barcelone!

Foto: Reuters
1/8
01.10.2017.
u 23:18

- Ako netko iz saveza misli da ću u španjolskoj reprezentaciji biti problem ili smetati, nema mi druge nego maknuti se - rekao je Pique.

Španjolski reprezentativac i branič Barcelone Gerard Pique glasovao je danas na referendumu o nezavisnosti Katalonije, a nakon pobjede nad Las Palmasom (3:0) na praznom Camp Nou u suzama se pojavio pred novinarima.

- Ako netko iz saveza misli da ću u španjolskoj reprezentaciji biti problem ili smetati, nema mi druge nego maknuti se. Igranje za reprezentaciju nije pitanje patriotizma, nego to znači igrati najbolje što možeš i pobijediti. Tako ja gledam na to - rekao je Pique i dodao:

- Igram za reprezentaciju jer vjerujem u demokraciju. Vlada koristi podobne medije da lažu kako bi Španjolci pomislili da smo mi negativci. Osjećam se kao Katalonac i danas branim Katalonce jer nisu agresivni, a policija ih je onako tretirala. Bio je ovo težak dan za djecu, obitelji, bake i djedove... Svi su vidjeli što se dogodilo. Prosvjednici nisu bili nasilni.

Gosti s Kanara nisu pomogli smirivanju atmosfere. Na utakmicu su došli u posebnim dresovima sa španjolskom zastavom i datumom referenduma 1. listopada kojeg je španjolska vlada proglasila nelegalnim. Barcelona je na to odgovorila porukom "demokracija" koja se tijekom utakmice prikazivala na semaforu praznog Nou Campa.

Foto: REUTERS

A napadač Barcelone Luis Suarez u sudačkoj nadoknadi napravio je nešto što će mu navijači sigurno zamjeriti. Nakon što je promašio izglednu priliku, rukama je rastrgao dres Barcelone.

Komentara 54

IH
ivica.horvat67
23:54 01.10.2017.

nije Madrid kao Beograd, iz Beograda su tenkove slali ...

Avatar comparator
comparator
23:39 01.10.2017.

Žalostan sam zbog nasilja nad narodom Katalonije !

Avatar tetina
tetina
00:07 02.10.2017.

Od danas je samo pitanje vremena kad će Katalonija postati nezavisnom državom. Ono što nije dobro je da su ratovi i diktature tradicija rješavanja svih političkih ispita zrelosti na cijelom Pirenejskom poluotoku. Zabrinjavajuća je i pozicija prošpanjolski orjentiranih stanovnika unutar Katalonije koji bi mogli poslužiti Madridu kao "roba za potkusurivanje" gdje situacija podsjeća na situaciju sa lokalnim srbima unutar Hrvatske uoči Domovinskog rata. U svakom slučaju kataloncima želim blagoslovljenu nezavisnost i blagostanje u vlastitoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije