Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Phoenix i Denver u drugom krugu, Šarić nije zaigrao u pobjedi

NBA: Playoffs-Los Angeles Lakers at Phoenix Suns
Mark J. Rebilas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
04.06.2021.
u 09:06

U drugoj četvrtini Phoenix je imao prednost od čak 29 koševa, a na poluvremenu su vodili 62-41. Do kraja treće četvrtine Lakers su smanjili zaostatak na 89-76 i onda došli su do deset koševa razlike, ali ne bliže

Phoenix Suns Darija Šarića plasirali su se u četvrtak u drugi krug doigravanja Zapadne konferencije rezultatom u seriji 4-2 nakon što su u šestoj utakmici sa 113-100 svladali brantelje naslova Los Angeles Lakerse, a drugom krugu će igrati protiv Denver Nuggetsa koji su eliminirali Portland Trail Blazerse.

Devin Booker je predvodio Phoenix do pobjede u gostia sa 47 koševa, od čega je osam trica iz deset pokušaja dodavši tome 11 skokova. Jae Crowder je dodao 18 poena za Phoenix, a Mikal Bridges i Cameron Johnson svaki po deset. Dario Šarić nije igrao za Phoenix.

Sunsi su dobili zadnje tri utakmice u seriji od čega su dvije bile u Los Angelesu.

Kod Lakersa najbolji je bio LeBron James koji je utakmicu završio sa 29 koševa, dok je Anthony Davis odigrao samo pet minuta, a onda je teren napustio zbog bolova u preponi. 

Jamesu je ovo prva eliminacija u prvom krugu doigravanja u karijeri. 

Suns su  vrlo brzo došli u kontrolu nad utakmicom, vodili su 21-10 poslije sedam minuta igre, a do kraja prve četvrtine prednost je narasla na 36-14.

U drugoj četvrtini Phoenix je imao prednost od čak 29 koševa, a na poluvremenu su vodili 62-41. Do kraja treće četvrtine Lakers su smanjili zaostatak na 89-76 i osam minuta prije kraja došli su do deset koševa razlike (94-84), ali ne bliže od toga.  

Dennis Schroder je zabio 20 koševa za Lakersem a Caldwell-Pope 19.

Denver se plasirao u drugi krug doigravanja rezultatom u seriji 4-2 nakon što su sinoć sa 126-115 nadigrali Portland Trail Blazerse.

Nikola Jokić je za pobjedu i plasman u drugi krug zabio 36 koševa, uz osam skokova i šest asistencija.

Nuggets su uspjeli nadoknaditi zaostatak od 14 koševa iz drugog poluvremena. 

Prvu utakmicu drugog kruga doigravanja protiv Phoenixa igrat će u ponedjeljak.

Kod Blazersa, koji su eliminirani u prvom krugu drugu seznu zaredom, najbolji je bio Damian Lillard sa 28 koševa i 13 asistencija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije