Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Draženov suigrač ispričao: 'Petrović je ucjenjivao Jugoslaviju i prijetio ako ga ne puste u Real'

HRT screenshot
07.02.2023.
u 18:26

Ponajbolji europski košarkaš svih vremena silno je želio zaigrati za kraljevski klub, dosjetio se kako bi mogao nagovoriti čelnike košarkaškog saveza da ga puste

Bivši suigrač legendarnog Dražena Petrovića iz Cibone, Luka Pavićević, otkrio je u jednom podcastu kako je najbolji hrvatski košarkaš svih vremena uspio prije 28. godine napustiti bivšu Jugoslaviju i potpisati za slavni Real Madrid. Svima je poznato da je važilo pravilo kako niti jedan sportaš ne smije u inozemstvo dok ne napuni 28 godina starosti, ali pojedinci su uspjeli zaobićiti tu naredbu. 

Košarkaški Mozart je uspio u dobi od 24 godine ostvariti transfer u Real iz Cibone, a kako mu je to pošlo za rukom, otkrio je Pavićević u priči prema kojoj je Petrović praktički ucjenjivao košarkaški savez danas nepostojeće države. 

 

 

- Jednom kad odigraš utakmicu u NBA-u, onda više nisi mogao igrati za reprezentaciju jer se to smatralo još uvijek amaterskim sportom. Onda je tu napravljen jedan preokret gdje je Dražen rekao savezu; ‘Ako mi ne dozvolite da odem u Real Madrid, ja ću onda otići u NBA a to nije dobro ni za koga, jer nakon toga neću moći igrati za reprezentaciju - rekao je Pavićević u podcastu Mileta Ilića i nastavio:

- To je kreiralo atmosferu da je Draženu dana dozvola da s 24 godine napusti zemlju, što je naravno poslije toga pomjerilo sve drugo - izjavio je Draženov suigrač u sezoni 1987/1988. 

 

Komentara 23

DU
Deleted user
19:49 07.02.2023.

Najbolji košarkaš sa ovih prostora ikad.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
19:59 07.02.2023.

ajmo malo sr..i po najboljem sportasu

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
15:39 08.02.2023.

Drazen je najpoznatiji igrac Hrvatske kosarke bio. Puno puta sam u njemackoj ili drugim vijestima samo cuo drazena. Malo ponesto o kukocu. A dolje je jedan napisao,u NBA je kao bio prosjecni. E,mogu ti jednu stvar reci. U americi su slavili Petrovica kao nikog drugog. Jedino Michel Jordan je onda bio na njegovoj razini. A vi se dalje shvadajte oko ,jel najbolji ili nije.Znam dobro kakve su vijesti bile i zato je za mene najbolji nas igrac.Od prilike kao danas slovenac Doncic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije