Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA UEFE

Petrić i Olić osigurali HSV-u proljeće u Europi

04.12.2008.
u 22:53

U utakmici 4. kola skupine F Lige UEFA-e, HSV je pogocima Ivice Olića i Mladena Petrića na gostovanju kod praške Slavije svladao domaćina 2-0. Hrvatski nogometni reprezentativci još su jednom razgalili navijače hamburške momčadi. Prvo je u 30. minuti utakmice Petrićev udarac skrenut na Olićeve noge kojem nije bio problem s nekih sedam metara smjestiti loptu iza Vaniaka, da bi konačan rezultat u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio Petrić sigurnim realiziranjem udarca s bijele točke.

Najstrožu kaznu i isključenje domaćeg vratara izborio je David Jarolim, upravo na asistenciju sigurnog realizatora jedanaesterca, koji je nakon toga napustio travnjak.  Ovom je pobjedom HSV izborio nastup u sljedećoj fazi natjecanja.

Dodajmo da je veznjak HSV-a sin trenera poražene momčadi. Otac mu Karel isključen je zbog prigovora nakon Olićevog pogotka.

Aston Villa je, pak, ubilježila prvi poraz, dopustivši Žilini prvo slavlje UEFA-inoj ligi.

Na Villa Park je bilo 2-1, a u 19. minuti 2-0 za gostujuću momčad. Hrvatski napadač Mislav Karoglan nije ulazio u igru za slovačku momčad, koja je od 79. minute igrala bez isključenog strijelca prvog pogotka Leitnera. Dodajmo da je domaćin bio mnogo bolja momčad s 19 upućenih udaraca (devet u okvir) prema suparničkom golu. Ipak, nedostajalo im je preciznosti.

Ispali i Pranjić i Kranjčar  
Porazima protiv Brage, odnosno Wolfsburga, nogometaši Heereveena i Portsmoutha izgubli su sve šanse u plasman u daljnji tijek natjecanja u Ligi UEFA-e.

Heerenveen je kod kuće poražen od Brage 2-1, dok je Portsmouth stradao na gostovanju kod Wolfsburga 3-2.

Wolfsburg je do vodstva došao već u trećoj minuti preko bosanskog reprezentativca Edina Džeke. Igrači Portsmoutha brzo su odreagirali na rezultatski zaostatak znajući da ih poraz izbacuje iz daljnjeg tijeka natjecanja i pogocima Jermainea Defoaea i Arnolda Mvuembe već do 14. minute preokreću rezultat.

Ipak, njihovo vodstvo nije dugo trajalo i na početak stvari u 23. minuti postavlja Christian Gentner. Najbolju priliku u nastavku imao je upravo hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar, koji je malo iskosa s desne strane, s nekih dvadesetak metara u 53. minuti uzdrmao gredu.

U 74. minuti sve nade Portsmoutha potopio je bosanski napadač Zvjezdan Misimović udarcem iz sredine kaznenog prostora, nakon jednog lošeg izbijanja Portsmouthovog vratara Davida Jamesa.

Kranjčar je iz igre izašao u 77. minuti, a Portsmouth je do kraja mogao i teže stradati da udarac Misimovića s bijele točke nije obranio James. Spomenimo da je ovu utakmicu sudila hrvatska sudačka postava na čelu sa Ivanom Bebekom. Pomoćnici su mu bili Tomislav Šetka i Tomislav Petrović, a četvrti sudac bio je Mario Strahonja.

Unatoč ranom vodstvu od 1-0 iz 19. minute, Heerenveen Danijela Pranjića nije uspio ostvariti pozitivan rezultat protiv portugalske Brage. Gerald Sibon pogodio je za vodstvo Heerenveena iz slobodnjaka s nekih 25 metara koji je izborio Pranjić, udarcem u desni gornji kut.

Za goste iz Brage prvo je izjednačio Wason Renteria u 35. minuti, a prvu gostujuću pobjedu u Kupu UEFA ikad im je donio Luis Aguiar iz slobodnog udarca u 56. minuti.

U skupini E svi putnici u daljni krug natjecanja tako su poznati i prije posljednjeg kola i to su Wolfsburg, Milan i Braga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije