Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI HUMANITARAC

Petrić: Humanitarni angažman me ispunjava

Mladen Petrić
AFP
26.05.2010.
u 12:23

Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić, napadač njemačkog Hamburga, dao je intervju za austrijski sportski tjednik Sport Woche.

Petrić je govorio i o nogometu i o područjima koja nisu vezana za njegovu profesiju. Što se tiče ovog prvog, novinar tjednika zaključio je da je Mladen igrač za velike trenutke i ključne golove.

- Je, to je točno. U najvećim utakmicama volim biti igrač odluke. Trudim se u tim situacijama pretvoriti pritisak u pozitivnu energiju. Recimo, kada sam u Europa ligi zabio onaj gol škaricama Standardu u Liegeu, čim sam udario loptu, imao sam osjećaj da ona ide u mrežu. To je jedan od mojih najdržaih golova u karijeri, uz pogodak koji sam zabio Englezima na Wembleyju. Gol koji sam zabio Fulhamu iz slobodnog udarca s 30 metara ne ulazi u tu kategoriju, jer nam na kraju nije donio konačni uspjeh.

Koliko dobro poznajete najboljeg svjetskog tenisača Rogera Federera?

- Igrao sam u FC Baselu, a Roger je veliki navijač tog kluba. Tako smo se i upoznali, imam prema njemu golemi respekt. Njegovi su uspjesi veličanstveni.

Poznati ste i kao veliki ljubitelj borilačkih sportova.

- Je, idem često na borbe. Tako sam i upoznao najboljeg njemačkog boksača Arthura Abrahama, njemu sam čak jednom i sparirao. Moj punac je također boksač.

O vama govore i kao o zaljubljeniku u modne trendove

- To je područje koje me jako zanima. Volim isprobavati nove ''krpice''.

Krajem svibnja otvarate novi butik u Zürichu pod nazivom Deca.

- To je butik ženske mode. Moja supruga Despina će ga u potpunosti voditi i koordinirati, a ja ću joj pomagati koliko mogu.

Petrić je angažiran i na humanitarnom planu. Novčano pomaže jednoj djevojčici u Boliviji s redovitim mjesečnim izdvajanjima.

- Držim da je to jedna vrlo važna stvar. Redovito me informiraju kako ide Danieli. Čovjek danas s prosječnim europskim primanjima može olakšati jako tešku sudbinu ljudi koji žive na drugom kraju svijeta - zaključio je Petrić.

Komentara 2

OB
-obrisani-
08:58 27.05.2010.

Ej Janeze slušaj!Petrić nema veze sa Švicarskom reprezentacijom,On je rođen u BiH kao Hrvat i igra za Hrvatsku.I Kad već toliko pratiš našu repku,da li si primijetio da Petrić kad postigne gol ljubi šahovnicu na svome dresu ,dok se za tvoje \"Slovence\"to nemože reći da ljube Triglav na vašem dresu jer su \"vaši\"igrači sami Muslimani i Srbi,nigdje ni jednog Janeza!

OB
-obrisani-
14:04 26.05.2010.

Petrić: Humanitarni angažman me ispunjava jer mi je onaj World Cup angažman propao. Šteta da ne igram za svoje Švicarce jer onda bi sledeči mjesec i za mene igrala SP 2010 pjesma..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije