Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA IME SUPARNICE

Petra Martić izborila drugo kolo Roland Garrosa

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
29.09.2020.
u 22:46

Martić će ime suparnice u drugom kolu saznati kasnije večeras, a to će biti pobjednica dvoboja između Francuskinje Pauline Parmentier (WTA - 164.) i Ruskinje Veronike Kudermetove (WTA - 42.).

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 17.) plasirala se u drugo kolo Roland Garrosa pobijedivši u utorak Japanku Misaki Doi (WTA - 80.) sa 7-6 (2), 7-5 nakon jednog sata i 48 minuta igre. 

Martić će ime suparnice u drugom kolu saznati kasnije večeras, a to će biti pobjednica dvoboja između Francuskinje Pauline Parmentier (WTA - 164.) i Ruskinje Veronike Kudermetove (WTA - 42.).

Japanska tenisačica je bolje započela meč na terenu 13 teniskog kompleksa Roland Garros i uz jedan 'break' povela sa 3-0. Međutim, Martić je odgovorila jednakom mjerom i osvojila sljedeća tri gema. Do kraja seta tenisačice su bile sigurne na početnom udarcu pa je odluka pala u 'tie-breaku'.

Odlučujući gem prvog seta Martić je odigrala daleko bolje, a njena napadačka taktika donijela joj je početnu prednost od 4-0 koju je lakoćom zadržala do konačnih 7-2, što joj je donijelo prvi set.

Na valu odlično odigrane završnice prve dionice, Martić je nastavila nizati gemove i u drugom setu, u kojem je povela sa 3-0 uz prednost jednog 'breaka'. U petom gemu je ljevoruka Japanka izborila priliku za 'break', ali se Martić izvukla odličnom kombinacijom udaraca i došla do vodstva 4-1. Ono što joj nije uspjelo u petom, Doi je napravila u sedmom gemu. Iskoristila je tri neforsirane pogreške hrvatske tenisačice i vratila 'break' zaostatka. 

Martić se u osmom gemu izborila za dvije 'break-lopte', ali je u oba navrata 29-godišnja Japanka pogodila neobranjive forhend paralele i trećim osvojenim gemom u nizu došla do izjednačenja na 4-4.

Hrvatska tenisačica je u desetom gemu, kad je Japanka servirala za ostanak u meču, imala 0-30, ali se Doi agresivnim pristupom izvukla iz te situacije bez da je bila suočena s meč-loptom. No, dva gema poslije, kad je bila u istoj poziciji, Japanka nije izdržala.

Martić je iskoristila prvu priliku za završetak meča i svojim 31. izravnim poenom u dvoboju zapečatila prolaz u drugo kolo.

Hrvatska tenisačica je imala bolju realizaciju prvog i drugog servisa od suparnice, osvojila je više poena na reternu te realizirala tri od pet prilika za 'break'. Doi je imala realizaciju 'break-lopti' 2/5. Bio je to prvi dvoboj vršnjakinja u kojem je Doi doživjela sedmi poraz u osmom nastupu na Roland Garrosu, dok je Martić nastavila niz uspješnih nastupa na Grand Slam turnirima, na kojima nije izgubila prvi meč još od US Opena 2018. 

Prošlogodišnja četvrtfinalistica Roland Garrosa ostala je jedina hrvatska predstavnica u obje pojedinačne konkurencije, nakon što su u prva dva dana poraze u prvom nastupu doživjeli Borna Ćorić i Marin Čilić, a u utorak je njihovim stopama otišla i 26. nositeljica Donna Vekić, od koje je sa 6-3, 6-4 bolja bila rumunjska kvalifikantica Irina Maria Bara, 142. na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije