Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED WEST HAM

Petković otvoreno: Želim pobijediti Vlašića, ne trebam ni pogodak, samo pobjedu

Zagreb: GNK Dinamo održao Media day
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
15.09.2021.
u 08:10

– Dobro se snalazim i na ovoj poziciji, a više sam puta rekao da sam uvijek na raspolaganju momčadi i treneru. Najbolje moje karakteristike zna iskoristiti trener i, kamo god da me postavi, dat ću maksimum

Nakon reprezentativne stanke svlačionica Dinama sve je punija, a kod doktora Smodeka sve je manje pacijenata, vraćaju se igrači koji su neko vrijeme bili izvan stroja pa su tako već protiv Šibenika (2:0) zaigrali kapetan Ademi i pouzdani stoper Rasmus Lauritsen, trebao bi se vratiti i vratar Livaković, Oršićev gležanj je u sve boljem stanju. Tako je ovih dana trener Krznar imao o čemu razmišljati, slagati momčad i taktiku za prvu utakmicu skupine Europske lige.

Ma kakvo treće mjesto

– Svi su na raspolaganju, još nećemo koristiti Perića, a i za Čopa bi bilo rano, no vraćaju se i Livaković i Oršić – rekao je Krznar.

U četvrtak Dinamo ima taj prvi i najteži ispit u skupini, od 18.45 sati sučelit će se s jakim West Ham Unitedom.

Prva je utakmica uvijek važna iako ne mora biti presudna, uostalom i prošle je sezone u ovo natjecanje Dinamo krenuo domaćim remijem (0:0) s Feyenoordom pa na kraju završio uvjerljivo prvi. U skupini s West Hamom, Genkom i bečkim Rapidom plavi žele proći skupinu, prva dva mjesta vode u nokaut-fazu Europske lige, a sad se i s trećim mjestom nastavlja europski put, odlazi se u nokaut-fazu Konferencijske lige.

– Ma kakvo treće mjesto, nema igrača koji bi vam to potpisao – kaže Luka Ivanušec.

Plavi su sad su našpanani na West Ham.

– Oni su jaka momčad iz superjake lige. Mi rastemo, a za ovakve utakmice ne moram psihološki dizati igrače, više ih moram malo spuštati – dodao je Krznar.

Baš 16. rujna rođen je Bruno Petković, što želi za rođendan?

– Želim pobjedu, ništa drugo, pa ni pogodak, samo pobjedu – uz smiješak je odgovorio Peković koji sad nosi desetku na leđima, ima i drukčiju ulogu u momčadi.

– Dobro se snalazim i na ovoj poziciji, a više sam puta rekao da sam uvijek na raspolaganju momčadi i treneru. Najbolje moje karakteristike zna iskoristiti trener i, kamo god da me postavi, dat ću maksimum.

11.09.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Bruno Petkovic, Damir Krznar. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Da sami možete birati, koju bi ste poziciju odabrali?

– Ne znam, mislim da se na obje pozicije dobro snalazim, možda nedostaje malo bolja statistika iako to možda više smeta vama nego meni. Naravno da bi bih više volio da mi je i statistika bolja, ali na meni je da nastavim raditi, da zabijem što više golova, da bude što više asistencija, sačuvanih lopti – veli Petković.

Kakvu utakmicu očekujete protiv West Hama?

– Dobru, čvrstu i tvrdu. West Ham je u vrhu Premiershipa i za svako je uvažavanje. Po imenu je možda i najbolji suparnik u ovoj skupini, ali svaka utakmica počinje s 0:0, s 11 igrača na svakoj strani. Mi imamo određeno iskustvo igranja europskih utakmica. Dobar dio nas je ostao na okupu i možemo napraviti dobre stvari. Treće mjesto? Pa da igram Ligu prvaka, ne bih u startu pristao na ništa manje od prvog mjesta u skupini.

Koliki vam je motiv da se kroz Dinamo ponovno vratite u reprezentaciju?

– Reprezentacija je uvijek poseban motiv, ne znam igrača koji ne bih želio igrati za reprezentaciju. Nisam bio pozvan u zadnjem ciklusu i sad je na meni da radim, a ne da dajem izjave, da komentiram bilo čije odluke, moram i dalje raditi na sebi i vjerujem da će onda poziv doći.

Volio bih pobijediti Vlašića

Kako ste prihvatili to što niste pozvani, koliko vas je pogodilo, smetalo vam?

– Rijetko dajem izjave u posljednje vrijeme, a sad mislim da je fokus na West Hamu. Naravno da želim biti u reprezentaciji, nije me bilo u ovom ciklusu koji je bio jako pozitivan i nadam se da ću svojim igrama zaslužiti idući poziv.

S druge strane bit će možda Nikola Vlašić, ne bi bilo loše da prođete kao u susretu s CSKA?

– Prva utakmica s CSKA-om bila je remi, ali naravno da želim pobjedu, volio bih pobijediti Nikolu kao u Zagrebu.

Mogu li se usporediti Dinamo od prije šest mjeseci i Dinamo danas te Tottenham i West Ham?

– Dvije različite momčadi je teško uspoređivati, možda po novcu, po Transfermarktu, no West Ham je prošle sezone završio ispred Tottenhama i zaslužuje maksimalan respekt. Teško je usporediti i nas u ono vrijeme i danas. Sad smo imali težak ulazak u sezonu, u nekoliko utakmica nismo bili na pravoj razini, ali i prošle sezone bilo je isto tako. No sad smo već na visokoj razini, svaki dan sve uigraniji i jako smo dobri – zaključio je Petković.

>> Dinamo prvak Hrvatske 2021.

Komentara 5

SA
SI aka SI
10:33 15.09.2021.

prije 3 tjedna prvi napadač, Gavranović odlazi za kikiriki. Sad mu je isti trener koji ga je nedavno odredio za prvog napadača odlučio spustiti na desetku, pa je prvi napadač Komen Andrić koji je zadnje dobre utakmice odigrao prije 4 godine za Inker Zaprešić.

IN
inox14
08:47 15.09.2021.

Meni bi bil najveći užitak da ti Vlašiću koji put prodaš tunel i da daš gol petom. To bi bilo jače i od pobjede

SP
spremni0
12:04 15.09.2021.

dinamu se rapidno povečavaju šanse ako bude igrao vlašić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije