Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Petković će biti spreman, Ademijeve šanse su oko 50 posto

21.10.2019.
u 19:02

Šahtar je nakon 11 odigranih kola vodeća momčad lige s maksimalna 33 boda i impresivnom gol razlikom 36:6

Dinamo će u utorak u Harkivu (19 sati) protiv Šahtara odigrati treću utakmicu u skupini C Lige prvaka. Plavi su ovaj susret “najavili” pobjedom 4:2 protiv Gorice, a onda je Šahtar uzvratio na još žešći način. Ukrajinci su sa 6:0 razbili Kolos Kovaliku i tako još jednom pokazali da su u odličnoj formi.

Šahtar je nakon 11 odigranih kola vodeća momčad lige s maksimalna 33 boda i impresivnom gol razlikom 36:6. Na drugom mjestu su Desna i kijevski Dinamo koji imaju po 20 bodova, čak 13 manje od Šahtara.

>> Pogledajte razgovor s Brunom Petkovićem na Večernji TV-u

A Šahtar je zatim na Twitter profilu objavio poruku za Dinamo: “Šest zabijenih golova, uvjerljiva pobjeda i zagrijavanje za utakmicu s Dinamom u Ligi prvaka!”

Trener Šahtara Luis Castro je poručio:

– Protiv Kolosa smo odigrali prema standardima lige, a u utorak, želimo li pobijediti Dinamo, moramo igrati prema standardima Lige prvaka. Svaku utakmicu shvaćamo vrlo ozbiljno, bit će to velika bitka za tri boda – rekao je Castro.

Bjelica: Ne podcjenjujte Šahtar

Jasno je da će Dinamo u utorak imati jako težak posao što je naglasio i trener Nenad Bjelica.

– Da ne bi bilo zabune i podcjenjivanja, Šahtar je velik klub. Nije na razini Manchester Cityja, nego ispod njega, ali je iznad nas. Šahtar je kvalitetniji, a ima i više iskustva od nas u Ligi prvaka – rekao je Bjelica, koji muku muči s ozljedama ključnih igrača.

Dobra je vijest što se oporavio stoper Theophile, no problema s ozljedama gležnja imaju vratar Livaković, veznjak Ademi te napadač Petković.

Za Livakovića je sigurno da će biti spreman do utorka navečer, Bjelica i Dinamovi liječnici optimisti su i u slučaju Petkovića, no situacija s Ademijem jako je neizvjesna, šanse da će zaigrati zasad su oko 50 posto.

1/14

– Ademi i Petković nisu još u punom treningu, ja ću ih čekati do posljednjeg trenutka. Putuju s nama u Harkiv te ću tamo na licu mjesta odlučiti mogu li igrati. Optimist sam unatoč problemima, pronaći ću 13, 14 spremnih ratnika za Harkiv – poručio je trener Dinama.

Doduše, kapetan Ademi već je puno puta stisnuo zube i igrao ozlijeđen, vjerojatno će i sada primiti injekciju te istrčati na stadion u Harkivu.

No ne bude li spreman, u prvih 11 vjerojatno će upasti Amer Gojak, koji je proteklih 10-ak dana odigrao dvije odlične utakmice u dresu Bosne i Hercegovine.

Iako su odigrana tek dva kola, jasno je da će iduće dvije utakmice protiv Šahtara (sutrašnja te ona koja se igra 6. studenoga) uvelike odlučiti tko će proći skupinu kao drugoplasirani.

Podsjetimo, Manchester City je nakon dva kola vodeća momčad skupine sa šest bodova, Dinamo i Šahtar su skupili po tri, dok je Atalanta još na nuli. Osvoji li Dinamo u te dvije utakmice četiri boda, praktički bi osigurao proljeće u Ligi prvaka.

No to je zasad samo san, a realnost je da je Šahtar klub koji se nakon sezone-dvije stagnacije zbog preseljenja iz ratnog Donjecka opet vraća u europsku elitu.

A koliko dobru momčad imaju, najbolje potvrđuje da im igrači (Pjatov, Bolbat, Krivcov, Matvijenko, Stjepanenko, Kovaljenko, Konopljanka i Moraes) čine okosnicu ukrajinske reprezentacije koja je u kvalifikacijama za Euro na prvom mjestu, ispred prvaka Europe Portugala.

Imaju čak 12 Brazilaca

Inače, momčad Šahtara prema Transfermarktu vrijedi 137,5 milijuna eura, točno 30 milijuna eura više nego momčad Nenada Bjelice. Kod Dinama najvredniji su Dani Olmo (30 milijuna eura) i Bruno Petković (8), dok su kod ukrajinskog prvaka najviše na cijeni Brazilci Ismaily (19) i Tete (15).

Zanimljivo, u momčadi Šahtara čak je 12 brazilskih nogometaša, od toga dvojica naturaliziranih, jer Moraes i Marlos sada su ukrajinski reprezentativci. 

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 1

BA
BakaMraz
23:14 21.10.2019.

Dobro, tko prenosi utakmicu? HTV, Nova ili RTL? Nitko? I jos neka mi netko prigovori sto ne placam pretplatu!! Da bih gledao po 100 puta na dan Plenkovica, Kolindu, Otvoreno, Zatvoreno, Temu dana, Savrsenog, one sto zene sina, krkacinu na selu i ostale idiotarije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije