Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI KRENULI S PRIPREMAMA

Petev: Soudani mi je rekao da će biti u Dinamu i na proljeće

Petev
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
10.01.2017.
u 00:30

– Razgovarali smo i vjerujem da ćemo ga i dalje imati. On mi tako rekao i moj je dojam da je bio jako sretan nakon derbija i uvjeren sam da će ostati – zaključio je trener plavih.

Nije ovo vrijeme za nogomet, temperatura je otišla u debeli minus, snijeg pada. Očekivali smo da će to natjerati Dinamo da svoj prvi radni dan u pripremama za proljetni dio sezone odradi u dvorani. I bili su plavi u dvorani, ondje su odradili dio zagrijavanja, ali Ivajlo Petev nije imao milosti, oko sat vremena radilo se na umjetnoj travi koja je polako nestajala pod snijegom. Trka, trka i opet trka, tako je izgledalo tih sat vremena. Što i ne čudi, ovo je vrijeme kad se nabija snaga.

Nitko se nije udebljao

Plavi su istrčali u trenirkama, velika većina s kapama, rukavicama, neki od njih i prekrivena lica. Najhrabriji je bio Paulo Machado, njemu nisu trebale ni kapa, ni rukavice, pa ni duge hlače, on je trenirao u kratkima. Plavi se trebaju naviknuti na ovakve uvjete, navodno ih ni u Hercegovini u koju odlaze u srijedu čeka isto hladno vrijeme.

– Što se može, tu ništa ne možemo promijeniti, odradili smo što smo trebali i po snijegu – kaže trener Dinama Ivajlo Petev.

Petev je imao samo 15 igrača na terenu, dio njegovih nogometaša odrađivao je testiranja, a dio je u reprezentacijama i na njih će morati pričekati, to su Livaković, Antolić, Pivarić, Šitum (Hrvatska), Henríquez, Fernándes (Čile), Soudani (Alžir). Sigali je jučer došao iz Argentine i danas će se priključiti treninzima.

– Nismo mogli odbiti pozive reprezentacija. Ali, nismo samo mi u takvom položaju, i drugi imaju sličnih problema. Najvažnije je da su svi igrači došli zdravi, i da će se reprezentativci vratiti zdravi. A cilj nije nikakva tajna, želimo biti prvaci – mirno će bugarski stručnjak.

Za blagdane uvijek postoji opasnost da se igrači opuste, dobiju pokoji kilogram.

– A ne, došli su svi u dobrom stanju, čak su neki i izgubili pokoji kilogram.

Dinamo će do dolaska na drugi dio priprema u Tursku pokušati ojačati momčad. Petev nije želio otkriti za koje pozicije traži pojačanja.

– O tome mogu kad bude nešto konkretno, radi se na pojačanjima. Zimski prijelazni rok je teži, nadam se da će pojačanja doći što prije – kaže Petev.

Soudani će igrati proljeće

To doista nije lako, svakom malo kvalitetnijem igraču cijena je otišla u nebo, igrači kakve je Dinamo dosad kupovao za oko milijun eura, sad koštaju znatno više, a teško da si plavi mogu priuštiti igrače koji koštaju pet ili više milijuna eura. Iako, u kuloarima se govori da plavi u rukavu imaju nekakvo zvučno pojačanje.

Znamo da ste nakon derbija s Hajdukom razgovarali sa Soudanijem, hoće li se on vratiti i odigrati proljeće u Dinamu?

– Razgovarali smo i vjerujem da ćemo ga i dalje imati. On mi tako rekao i moj je dojam da je bio jako sretan nakon derbija i uvjeren sam da će ostati – zaključio je trener plavih.

Priča sa Soudanijem zapravo je zanimljiva, pa i nezgodna za plave. Naime, njemu na ljeto ističe ugovor i onda može otići besplatno, da sad u zimi ode, barem bi nešto zaradili. A opet, treba im za borbu s Rijekom, “mister derbi” je najbolji igrač plavih. Idealno rješenje bilo bi kad bi Soudani potpisao novi ugovor, kvalitetan je, prilagodio se našem nogometu i Dinamu, a i s mnogo većom plaćom bio bi jeftiniji od nekih igrača koje bi plavi doveli. Nažalost, još nije prihvatio ponuđeni novi ugovor s plaćom od milijun eura. Sad se nagađa da bi plavi tu ponudu još “podebljali”, no vidjet ćemo kad se vrati s afričkog prvenstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije