Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR STOJANOVIĆ:

U Sloveniji moj automobil prekriven baršunom nikome nije bio čudan

Petar Stojanović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
27.01.2016.
u 15:45

'Sviđalo mi se, želio sam da bude takav, ali nisam mislio da će izazvati takvo zanimanje.'

Prvi dio priprema Petar Stojanović s plavima je odradio u Rovinju, a od ponedjeljka je nastavio raditi u Španjolskoj. Dinamo je otputovao u La Mangu na završni dio priprema. Mladi Slovenac sa smiješkom je otišao na taj put, očito zadovoljan svime što ga je dosad “snašlo” u Dinamu.

– Sve je odlično, vrhunski. Iskreno, još je i bolje nego što sam očekivao – kaže ovaj 20-godišnji desni bek koji je stigao nakon što su plavi Norwichu prodali Ivu Pinta.

Što ga je to tako ugodno iznenadilo u Dinamu?

– Znao sam da je jako dobro organiziran klub, ali nisam mislio da je baš tako vrhunski. Po svemu, od testiranja, uvjeta, rada...

Schildenfeld mi je pomogao

Kako vam se svidjelo maksimirsko društvo?

– Zasad odlično, brzo sam se uklopio, a dečki su me super primili. Pomogao mi je Gordon Schildenfeld, s njim sam bio u sobi u Rovinju. Iskusan je, sve zna i mogao mi je puno toga reći, objasniti.

Stigli ste iz Maribora, mogu li se usporediti vaš bivši i sadašnji klub?

– Maribor je također jako dobro organiziran, dosegnuo je po tome nekakvu europsku razinu, a Dinamo vam je, pa recimo, dvije stepenice više. Takav sam klub i tražio, želio, zato što mogu još napredovati. Konkurencija je velika, a to je dobro i za mene.

Bilo je i drugih europskih klubova koji su Stojanovića htjeli dovesti u svoje redove.

– Bilo je, ali to sad nije važno. Odlučio sam se za Dinamo jer smatram da je za mene najbolji izbor. Vrhunski je klub, ambiciozan, a k tome sam blizu kuće, znam jezik, mogu brže napredovati. Dinamo je jedan od boljih europskih klubova – puna su usta “bombona” Stojanoviću kad govori o Dinamu. Dobro, nismo ni očekivali da će već nakon nekoliko treninga reći nešto neprimjereno.

Kako je trener Maribora Kruno Jurčić podnio vaš odlazak?

– S jedne strane bio je sretan što idem u Dinamo, što se moja karijera razvija, a s druge baš mu i nije bilo drago jer smo se jako dobro slagali, razumjeli. Mogu reći da je

Jurčić bio najbolji trener koji me trenirao, o njemu mogu reći samo sve najbolje.

Jeste li ga pitali o Dinamu?

– Naravno, a i kad se sve riješilo, kad je bilo jasno da idem u Zagreb, zvao sam ga i tražio nekoliko savjeta. I sve mi je super rekao, savjetovao kako da radim, upoznao me s Dinamom.

Dinamo je prvi na tablici, no Rijeka i Hajduk ove sezone blizu su plavima.

– Ciljevi Dinama uvijek su isti, osvojiti dvostruku krunu pa opet ući u Ligu prvaka. Gledao sam plave u LP, ne sve utakmice, ali dio jesam. Da, gledao sam i onu sjajnu pobjedu nad Arsenalom. Još su neke utakmice dobro odigrali, ali plavima treba čestitati što su uopće ušli u Ligu prvaka. Nadam se da ću je i ja igrati s Dinamom. No, polako. Prvo se sad trebam izboriti za mjesto u momčadi, dobro igrati, pa se izboriti i za reprezentaciju.

Jeste li u nekoliko dana boravka u Zagrebu uspjeli pronaći stan?

Preselio se na Ravnice

– Da, na Ravnicama, kao i većina igrača tražio sam da bude što bliže stadionu.

Kad se pojavio na maksimirskom stadionu, veliko zanimanje izazvao je njegov automobil. Nije riječ o nekom “bijesnom” audiju, ali neobičan je zbog boje. Crn je, ali bez sjaja, nije to čak ni obična mat boja, već izgleda kao da je automobil presvučen baršunom. I bilo je mnogo onih koji su ga željeli dodirnuti.

– Da, izazvao je veliko zanimanje. Sviđalo mi se, želio sam da bude takav, ali nisam mislio da će izazvati takvo zanimanje. Imao sam ga i u Sloveniji i nije bilo tako strašno. Bilo je šala da se takva boja ne može prati, da se auto izvana čisti usisavačem pa je bilo i pitanja što kad golub na njemu obavi nuždu.

– Ha ha, ma normalno se pere kao i svaki drugi – kaže Stojanović.

>> Pogledajte Audi novog igrača Dinama, prekriven je baršunom!

Komentara 13

MA
magnum2013
16:32 27.01.2016.

Sve će biti normalno kad Stojanović shvati da u HR ima "novinara"koji ne žele dobro Dinamu i da uporno otvaraju ovakove ili slične teme, dajući svojim pisanjem mogučnost da se svojim "komentarima" izjasne i oni koji misle kao oni. Navijajući za nekog drugog daju si za pravo da mrze i pljuju po Dinamu i njegovom radu i rezultatima.

LI
liskovaca
16:17 27.01.2016.

čovjek je auto kupio za svoje novce! Pustite ga na miru!

DI
dinamojavolim1
18:40 27.01.2016.

rope samo ti igraj sa srcem za nas dinamo i vozi sta god hoces a to sta novinari vec mjesec dana pisu o tvom autu govori o njima a ne o tebi... sretno pero

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije