Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMIŠANIN BRILJIRA

Perišić osvojio srca 'hladnih' Londonaca: Pišu mu pjesme i bijesni su kad nije u 11

Hugo Lloris povukao se iz međunarodnog nogometa
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / B
1/3
17.01.2023.
u 10:09

Nakon što je uspio osvojiti srca navijača Club Bruggea, Dortmunda, Wolfsburga, Intera i Bayerna, 'vatreni' iz Omiša je isto uspio učiniti i s 'hladnim' Londoncima. Perišić je u jednom novom stadiju svoje karijere, ali na sreću po sve nas, ne čini se kao da uskoro namjerava stati, pa čak ni usporiti

Najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskim i europskim prvenstvima, Ivan Perišić (33) je nakon prvih pet mjeseci u svojem novom klubu, Tottenhamu, u potpunosti zadovoljio. Po svojem dolasku iz Intera neupućeni Englezi nisu bili previše oduševljeni jer "čovjek od 33 godine nema snage izdržati tempo Premier lige", a nakon prvog perioda u klubu Ivan im je dokazao da je i s 33 na leđima jedan od najspremnijih igrača u momčadi. 

November 6, 2022, London, United Kingdom: London, England, 6th November 2022. Ivan Perisic of Tottenham Hotspur (left) and Trent Alexander-Arnold of Liverpool (right) battle for the ball during the Premier League match at the Tottenham Hotspur Stadium, London. Photo via Newscom Photo: Kieran Cleeves/NEWSCOM
Foto: Kieran Cleeves

Ivan je u dresu Tottenhama upisao 24 nastupa i još čeka na svoj prvi pogodak, ali ta činjenica je u velikoj mjeri uvjetovana Ivanovom pozicijom. Naš reprezentativac u Tottenham je došao isključivo zato što je njegovom starom-novom treneru Antoniju Conteu trebao igrač koji može odigrati na poziciji lijevog beka, točnije lijevog krilnog beka u formaciji 3-4-3.

Stoga nije mogao sudjelovati u samoj završnici koliko je mogao kad je igrao kao lijevo krilo ili napadač, no i s lijevog beka  je napadački iznimno puno donio Spursima. U spomenuta 24 nastupa Ivan je ubilježio čak osam asistencija čime je uvjerljivo najbolji asistent Tottenhama ove sezone.

Također treba spomenuti i Ivanovu čvrstoću i sigurnost u obrani koje s iskustvom postaju sve istančanije. Osim toga, siguran je i moćan u obrambenim zračnim duelima, a impresivno je i kako zna riješiti zahtjevne situacije u svojih 16 metara mirnim vraćanjima lopte vrataru glavom ili prsima. Za čovjeka koji se kao ofenzivac tek pretprošle sezone počeo okušavati na poziciji, ovakve obrambene izvedbe na strahovito visokoj razini su za svaku pohvalu.

Soccer Football - Premier League - Brentford v Tottenham Hotspur - Brentford Community Stadium, London, Britain - December 26, 2022 Tottenham Hotspur's Ivan Perisic remonstrates with referee David Coote Action Images via Reuters/Matthew Childs EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Matthew Childs/REUTERS
Foto: Matthew Childs/REUTERS

Dovoljno o tome koliko je Perišić cijenjen govori vam njegov odnos s navijačima Tottenhama koji te neće baš tako lako zavoljeti. Nakon nekoliko prvih utakmica već su za njega napisali pjesmu u kojoj mu skandiraju "gore-dolje trči po terenu, on je naš Ivan, Ivan Perišić".

Uz to, kad je Conte proteklog vikenda za derbi protiv Arsenala odlučio na klupi ostaviti inače standardnog prvotimca Perišića reakcija cijele navijačke baze Tottenhama je bila divlja i bijesna, i to blago rečeno. Jedan od glavnih razloga 2:0 poraza protiv gradskih rivala je, prema navijačima, suluda odluka Antonija Contea da stavi igrača poput Ryana Sessegnona ispred Perišića u tako važnoj utakmici. 

Nakon što je uspio osvojiti srca navijača Club Bruggea, Dortmunda, Wolfsburga, Intera i Bayerna, 'vatreni' iz Omiša je isto uspio učiniti i s 'hladnim' Londoncima. Ivan Perišić je u jednom novom stadiju svoje karijere, ali na sreću po sve nas, ne čini se kao da uskoro namjerava stati, pa čak ni usporiti.

Komentara 2

Avatar southman
southman
14:29 17.01.2023.

Perišić je po svom doprinosu za reprezentaciju naš 3. najbolji igrač svih vremena poslije Modrića i Šukera.

DU
Deleted user
17:35 17.01.2023.

Ako su engleski navijači"hladni" a prosjek 35000 onda ne znam kakvi su vatreni onih tisuću i pol na Maksimiru i Koprivnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije