Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESKUĆNIK SRNA

Pepova Barca bila je jača od njegova Bayerna, a mi se borimo za napaćene

darijo srna
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.02.2015.
u 09:00

Naši navijači znaju da igramo za njih, poručuje u Donjeck kapetan Srna

Devet mjeseci prošlo je otkad je Darijo Srna (32), legenda Šahtara i hrvatske reprezentacije, odigrao posljednju utakmicu na svome najdražem stadionu, nekada velebnoj, a danas opustošenoj i izranjavanoj Donbass Areni u Donjecku. Prilika je bila svečarska; Šahtar je u utakmici ukrajinskoga prvenstva nadigrao Iličevec iz Mariupolja 3:1, a kapetan domaćina dan prije navršio je 32 godine. Proslavio ga je pred 18 tisuća navijača čiji je idol već 12 godina i ne sluteći kako je ovo njegov oproštaj sa stadionom na kojemu je odigrao svoje najbolje utakmice.

Ratni vihor otjerao je nogomet iz milijunskoga Donjecka. Njegov simbol Šahtar postao je prognanik, beskućnik koji već devet mjeseci luta od Kijeva do Lavova, tisuću kilometara od razorenoga Donjecka, grada u kojemu se danas umjesto žuto-plave ukrajinske vijori crno-plavo-crvena trobojnica tzv. Donjecke Narodne Republike, samoproglašene države pod nadzorom proruskih pobunjenika.

Više o Srninom boravku u Ukrajini te životu i igranju nogometa u ratnim uvjetima pročitajte u jedinom hrvatskom sportskom tjedniku- Max! koji možete nabaviti na svim kioscima!

Foto: VLm

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije