Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna priča

Penzioner s Haitija nastupio na SP-u u skijanju, osnovao je i savez u kojemu je jedini član

Are: Svjetski skijaški kup
Foto: Michael Kappeler/DPA
1/3
16.02.2023.
u 15:30

Roy živi u Parizu, po struci je informatičar, u domovini je poznat i kao "Rasta Piquet"

Svi se dobro sjećaju bob tima s Jamajke, te egzotične zemlje u koju taj sport nikako ne pripada, ali pokupio je simpatije cijelog svijeta. Vrlo sličnu priču možemo vidjeti i sada na Svjetskom prvenstvu u skijanju.   

Naime, na SP-u koje se održava u francuskom Courchevelu i Meribelu, gledamo ponovno nevjerojatne priče. Jean-Pierre Royu ove godine puni 60. godina, a svoju zemlju je predstavljao na Svjetskom prvenstvu u skijanju. 


Roy živi u Parizu, po struci je informatičar, a u slobodno vrijeme rekreativno se bavio skijanjem. No, za nešto više, rekreacija nije dovoljna pa je prije 12 godina, osnovao je Skijaški savez Haitija i jedini je čovjek u tom savezu, ujedno predsjednik, direktor i skijaš.

Sve odrađuje sam, a godišnje rekreativno trenira mjesec dana u francuskim zimskim centrima.

- Ako su Jamajčani mogli nastupiti u bobu na Olimpijskim igrama, zašto Haićanin ne bi nastupio u skijanju - rekao je. 

Pa ima li veće ljubavi prema ovom sportu od ove?

- Premda sam rođen uz more oduvijek obožavam skijanje. Kao dječak sam napustio domovinu i sada imam prilike braniti njene boje na svjetskom prvenstvu - rekao je Roy koji je u domovini poznat i kao "Rasta Piquet".

On od 2011. godine predstavlja Haiti na velikim natjecanjima gdje dobije specijalnu pozivnicu. A zanimljivo, njegov današnji zaostatak u kvalifikacijskoj vožnji veleslaloma bio je 52 sekunde za prvoplasiranim Albertom Popovom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije