Naslovnica Sport Nogomet

Peđa Mijatović: Regionalna liga nije moguća!

Čim smo mu prišli, Predrag Mijatović zamolio nas je da mu ne postavljamo pitanja vezana za Real Madrid i španjolski nogomet
16. ožujka 2011. u 15:02 3 komentara 12 prikaza
Predrag Mijatović (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Ambasador Sportskih igara mladih u Zagrebu potegnuo je čak iz Madrida kako bi nazočio potpisivanju ugovora kojim je Ina postala glavni pokrovitelj Igara.

– Otkako sam otišao iz Reala, ne komentiram ništa što se događa u španjolskom nogometu. A i mogli bi španjolski mediji nešto prenijeti što se može krivo protumačiti. Madriđanin sam, želim da Real sve osvoji, no ne želim komentirati njihovu igru -– počeo je Mijatović.

Opustili smo ga pričom o Cici Kranjčaru.

– Cico radi odličan posao. Ponosan sam na sve što se događa u našoj reprezentaciji. Siguran sam da će ostvariti svoj cilj. Nisam iznenađen jer znam koliko je Cico dobar trener. Oduvijek je volio graditi svoj prepoznatljivi trenerski stil. Na pragu je da napravi povijesni uspjeh. Naš je nogomet oduvijek imao talentiranih igrača, no trebao nam je stručnjak takvog kalibra. Savršeno radi svoj posao.

Kakvu sudbinu predviđate Robertu Prosinečkom na klupi Crvene zvezde?

– Zvezda je puno dobila s Robijem. Ljudi ga vole i poštuju. Siguran sam da će napraviti dobar rezultat. On poznaje strukturu kluba i zbivanja oko njega. S tom je momčadi ostvario i najveće uspjehe u povijesti tog kluba. Nema nikakve dvojbe da će donijeti novitete koji su Zvezdi izuzetno potrebni. On ima iskustvo iz suradnje sa Slavenom Bilićem u reprezentaciji, igrao je u velikim klubovima. Od svakog trenera s kojim je radio naučio je ponešto što će mu sada koristiti.

Jeste li se čuli s Davorom Šukerom?

– Nisam mu se stigao javiti. Davor je fantastičan čovjek i moj veliki prijatelj. Puno smo bitaka prošli zajedno. Upoznat sam s borbom za vrh Hrvatskog nogometnog saveza. Apsolutno ga podržavam i svi sportski segmenti u jednoj državi moraju pripasti ljudima koji poznaju materiju. Davor ima iskustva i kompetentan je. Igrao je u velikim klubovima i u uglednim nogometnim ligama i na kvalitetan se način može pozabaviti problematikom hrvatskog nogometa. On je već ambasador hrvatskog nogometa i sad bi tu dimenziju mogao i proširiti.

Što mislite o ideji nogometne regionalne lige koja se svako malo pojavljuje?

– Nisam siguran da bi se to moglo organizirati na pravi način. Nije to lako i ne mislim pritom na sigurnosni aspekt. Najveći problem bio bi ekonomske prirode. Klubovi imaju dosta poteškoća. To jedino Uefa ili Fifa mogu ispraviti.

Tko je trenutačno od hrvatskih igrača po vašem guštu?

– Nikad nisam volio govoriti o tome. Jer, kad sam bio mlađi, uvijek mi je bilo krivo kad neki bivši igrač apostrofira nekog igrača, a to nisam ja. No, imate odličnih igrača u Engleskoj i Ukrajini koji mogu igrati u jednom od deset najboljih europskih klubova.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Dario--:

    Peđa Mijatović,bio i ostao gospodin sa velikm G!Uostalom kada je trebao prije 21 godinu preći u Hajduk,Jurica Jerković mu je dao neki novac prije eventualnog potpisa za bile,u međuvremnu politička situacija se zaoštrila tako da do transfera nije došlo,ali Mijatović ... prikaži još! je vratio svu lovu!!!

  • -obrisani-:

    Peđa Mijatović: Regionalna liga nije moguća, jer malo bi se pričalo o nogometu, golovima i lijepim potezima a sva pozornost bi išla tučnjavi, razbijanju i ekscesima koje bi balkanski navijači radili po i izvan stadiona !

  • rest141:

    Mijatović je veći Hrvat od mamića koji plaće za Jugom i žarko priželjkuje jugoligu. Premalo čovjek ima nivaca, htio bi još!