Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKI REZULTATI

Pavić i Marach ponovno bolji od Dodiga i Mektića, Martić predala

Mate Pavić i Oliver Marach
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
12.10.2018.
u 12:31

Drugi tjedan zaredom ovi su se parovi našli na suprotnim stranama u četvrtfinalu na ATP turnirima, a baš kao što je to bilo prošlog tjedna u Pekingu, ponovno su pobjedu odnijeli Pavić i Marach.

Najbolji hrvatski tenisač u parovima Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach probili su se u polufinale turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje su u četvrtfinalu nadigrali hrvatske Davis Cup reprezentativce Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 3-6, 6-2, 10-6.

Drugi tjedan zaredom ovi su se parovi našli na suprotnim stranama u četvrtfinalu na ATP turnirima, a baš kao što je to bilo prošlog tjedna u Pekingu, ponovno su pobjedu odnijeli Pavić i Marach.

U odlučujućem tie-breaku, od rezultata 3-3, hrvatsko-austrijski par osvojio je šest od sljedećih sedam poena te realizorao treću meč-loptu.

Pavić i Marach će za mjesto u finalu igrati protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, koje u prethodna dva dvoboja nisu uspjeli pobijediti. Prošle godine je poljsko-brazilska kombinacija bila bolja u finalu Wimbledona, a prošloga tjedna su Kubot i Melo slavili i u finalu turnira u Pekingu.

U drugom polufinalu sastaju se Kolumbijci Cabal i Farah te britansko-brazilski par Murray - Soares.

Petra Martić predala četvrtfinalni dvoboj

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela završiti četvrtfinalni dvoboj WTA turnira u kineskom Tianjinu, koji je bila prisiljena predati Francuskinji Caroline Garcia pri vodstvu suparnice 6-2, 1-0, a razlog za predaju je ozljeda mišića trbušnog zida.

Samo četiri gema potrajala je rezultatska ravnoteža u srazu 27-godišnje Dućanke i 16. tenisačice svijeta. Kod 2-2 je Martić prvi put izgubila servis, a kad se to ponovilo u sedmom gemu, u kojem je naša tenisačica ostala bez poena, Martić je zatražila liječničku pomoć.

Stanka je potrajala desetak minuta, ali zdravsteni problemi naše tenisačice nisu otklonjeni. Kad je izgubila servis na početku drugog seta, što je bio peti uzastopni izgubljeni gem Martić, naša je tenisačica odlučila prekinuti dvoboj i propustiti Garciju u polufinale, u kojem Francuskinja čeka bolju iz dvoboja Belgijke Mertens i Tajvanke Hsieh.

WTA Tianjin - četvrfinale

Karolina Pliškova (Češ/1) - Katie Boulter (VB) 5-7, 6-0, 6-3

Timea Bacsinszky (Švi) - Arina Sabalenka (Bje/4) 7-6 (2), 7-6 (5)

Caroline Garcia (Fra/2) - PETRA MARTIĆ (HRV/6) 6-2, 1-0, predaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije