Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Li prva

Goran Ivanišević drugi po glasovima fanova za Tenisku kuću slavnih

Goran Ivanišević
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
09.10.2018.
u 18:25

Glasovanje navijača novost je u procesu izbora za uvrštenje među teniske besmrtnike, uvedena od ove godine

Kineska tenisačica i dvostruka osvajačica Grand Slam naslova Na Li pobjednica je glasovanja teniskih zaljubljenika za uvrštenje u Međunarodnu tenisku kuću slavnih (ITHF), a drugi po broju glasova bio je bio wimbledonski pobjednik iz 2001. godine Goran Ivanišević, dok je treća bila Francuskinja Mary Pierce, objavili su iz ITHF-a u srijedu.  

Glasovanje navijača novost je u procesu izbora za uvrštenje među teniske besmrtnike, uvedena od ove godine.

Goran Ivanišević
1/12

Nakon šestotjednog perioda za glasovanje, u kojem je su sudjelovali teniski fanovi iz više od 130 zemalja, među osmero kandidata najviše glasova dobila je Kineskinja Na Li te će joj na njezin rezultat biti dodana još tri postotna boda. Goran Ivanišević će dobiti dva postotna boda kao drugoplasirani u ovom izboru, a jedan postotni bod pripada trećeplasiranoj Francuskinji Mary Pierce.

Osim spomenutih troje, za uvrštenje u Kuću slavnih 2019. godine bsu još Rus Jevgenij Kafeljnikov, Austrijanac Thomas Muster, Španjolac Sergi Bruguera, Šveđanin Jonas Bjorkman i Španjolka Conchita Martinez.

Kako bi kandidati bili uvršteni moraju dobiti najmanje 75 posto od prispjelih glasova glasačkog tijela u kojem se nalaze članovi Kuće slavnih, teniski povjesničari i novinari.

Tko će u srpnju 2019. postati novim članovima Međunarodne teniske kuće slavnih bit će obznanjeno 22. siječnja, tijekom Australian Opena.

Komentara 2

KR
kruti
18:53 09.10.2018.

smeće tovarsko 'poznaje ali ne baš jako dobro' luku modrića pa mu nije čestitao, FUJ, zgadio mi se za cijeli život!!!!

IV
ivanasertic4
18:59 09.10.2018.

Nije on za kuću slavnih. On je za srednju školu da se malo obrazuje o kulturi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije