Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.01.2015. u 22:00

Budu li Alilović i Ivić na visokoj razini, tada nećemo morati strahovati protiv Makedonije

Predvečerje u ponedjeljak donijelo nam je očekivanu "laganicu", Iran je bio idealan suparnik da pričuvni igrači osjete ozračje velikog natjecanja. Iskoristili su to dečki iz drugoga plana na najbolji način i izbornik Slavko Goluža svakako može biti zadovoljan.

Nakon tri odigrane utakmice, dao bih našoj momčadi vrlo dobru ocjenu. Ta je "četvorka" poglavito zaslužena raznovrsnim napadom, zabijaju se golovi s krila, s vanjskih pozicija, s crte. Tako i mora biti protiv objektivno slabijih suparnika, a dani koji slijede i okršaji s jačim protivnicima pokazat će našu pravu snagu.

Utakmica s Makedonijom svakako će u srijedu biti jedan od tih ozbiljnijih okršaja. Odlučivat ćemo u izravnom dvoboju o pobjedniku skupine, a nije zanemariv podatak da je moj bivši suigrač Ivica Obrvan makedonski izbornik, jer "Linci" u dušu poznaje način naše igre.

Međutim, kvalitetniji smo i očekujem pobjedu! A za dobar rezultat, bit će nam potrebni – odlični vratari! Uvijek sam govorio "lako je igrati kad ti golman dobro brani", pa budu li Alilović i Ivić na visokoj razini, tada nećemo morati strahovati. Jasno je da učinak vratara ovisi o igri obrane, koja je dosad bila samo solidna, mora biti pokretljivija i usklađenija, posebno u sredini.

No, jači suparnici donijet će i veći motiv, a zna se da je igranje obrane najvećim dijelom stvar motiva, želje i volje. Možemo igrati i 6-0 i 5-1 i 3-2-1 obranu, ta je široka paleta uvijek bila naša prednost i Goluža mora izabrati pravi način obrane za svakog suparnika.

Na kraju bih pohvalio novi kriterij suđenja, očito je prošlo vrijeme "mesara"! Dobro je da se štiti igra i kvaliteta, a isključenjima se kažnjavaju grubost i prljavština...

>>'Organizacija je sjajna, dvorane prekrasne, a najljepša je ona koju je projektirao Otto Barić'

Komentara 3

DU
Deleted user
23:05 21.01.2015.

Ja nigdje u tekstu ne vidim ovo što je napisano u naslovu, tko je tu lud?

ET
etrao
22:32 20.01.2015.

Jel ovo isto onaj Cavar koji je odbio ici u Portugal, a onda poslije se nudio Cervaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije