Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidat za tajnika

Paškvalin: Ne bih rušio Matešu, nego gradio bolji HOO

'15.11.2008.,Zagreb - Hotel Sheraton,Svecana vecera u povodu obljetnice 100 godina vaterpola.Ratko Rudic,Zlatko Matesa,Tomislav Paskvalin,Perica Bukic Photo:Marko Prpic/Vecernji list'
'Marko Prpic/Vecernji list'
08.05.2013.
u 09:51

Mateša je za Čopa? To samo znači da će to biti vrlo zanimljivo nadmetanje. A ja volim upravo takve, velike i neizvjesne utakmice

Bivši nogometaš Josip Čop ili bivši vaterpolist Tomislav Paškvalin? Dvojbu o tome tko će biti glavni tajnik HOO-a u novom mandatu, Vijeće HOO-a razriješit će na novoj sjednici 20. svibnja, nakon što Komisija za provedbu natječaja 15. svibnja porazgovara s Paškvalinom. U ponedjeljak su ga u tome spriječile obiteljske obveze.

– U 10 sati nazvali su me i pitali mogu li doći u 12. Ostavljam drugima da procijene koliko je to korektno. Što da je kandidat bio iz Osijeka ili Dubrovnika? Da, imao sam unaprijed preuzetu privatnu obvezu, morao sam voziti majku u bolnicu. Mama je dobro, hvala na pitanju. Za 15. svibnja dogovoren je novi sastanak s članovima Komisije, a ja sam zatražio da me o tome obavijeste i pismeno – rekao je Paškvalin (51), dvostruki zlatni olimpijac.

Što biste vi promijenili kao glavni tajnik HOO-a?

– Otvorio bih Hrvatski olimpijski odbor prema svim savezima, dnevno bih bio u kontaktu s tajnicima kao prvim operativcima saveza, uhvatio se u koštac s aktualnim problemima i ne bih odgađao njihovo rješavanje. Važna je i sinergija s državnim institucijama...

Odnos snaga 11:6 za Čopa

Priča se da vas ministar Jovanović i pomoćnik Skansi snažno podržavaju?

– Želje su jedno, a stvarnost drugo. Kao što znamo, politika se ne smije miješati u rad HOO-a. No, ako su u Ministarstvu u mojoj kandidaturi, u mojem imenu i prezimenu i mom dosadašnjem radu u sportu vidjeli novi vjetar, to mi imponira.

No, procjenjuje se da vam odnos snaga u Vijeću ne ide na ruku. Navodno je 11 ili 12 članova za Čopa, a samo pet ili šest za vas?

– To ćemo vidjeti. Meni je drago da imam podršku ljudi iz sporta, hrvatskih olimpijaca i nekih saveza među kojima i podršku matičnog vaterpolskog.

No, Mateša, koji ne spori da je privatno dobar s vama, ne vidi razloga za promjenu?

Vrijeme za novi val

– To samo znači da će to biti vrlo zanimljiva utakmica. Mateša se opredijelio za svog kandidata, treba i to poštovati. No, mislim da je vrijeme za novi val, za novi smjer u radu HOO-a, uz puno uvažavanje predsjednika i članova Vijeća HOO-a.

Što kažete na tezu da preko vas žele srušiti Matešu?

– Ma, ja sam tu potpuno čist, javio sam se na javni natječaj. Ako se to nije smjelo, onda su to tako trebali i napisati. Ili uvesti instituciju doživotnog glavnog tajnika. Ne, ne bih rušio Matešu, nego nastojao izgraditi bolji HOO. Inzistirao bih na boljoj suradnji i s resornim ministarstvom, ali i s ministarstvima obrane, policije, zdravlja... Sve bi to moralo uroditi pozitivnim efektima za cijelu zajednicu. I da, interaktivnu sportsku kartu s lokalne bih prenio na nacionalnu razinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije