Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLUĐA PRIČA

Kako je stara mumija spasila nogometaša i omogućila mu da zaigra na SP-u

Guerrero
Foto: Marcus Brandt/DPA/Pixsell
01.01.2018.
u 18:10

Guerrero tvrdi da nije uzimao kokain već da je pio čaj iz šalice u kojoj je ranije bio čaj od koke koji je popularan u Peruu.

Fifa je nedavno prepolovila je kaznu kapetanu peruanske reprezentacije Paolu Guerreru (33) na šest mjeseci, što znači da napadač Flamenga može nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Guerrero je prvotno suspendiran na godinu dana jer je pao na dopinškom testu nakon utakmice s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. listopada, no Fifa mu je nakon žalbe smanjila kaznu. Peruanski kapetan je bio pozitivan na kokain.

No, zanimljivo je kako su se nogometaševi odvjetnici uspjeli izboriti za smanjenje kazne. Tvrdili su da kokain u tijelu osobe može ostati stoljećima.

Za to su im poslužila tri mumificirana leša stara barem pola tisućljeća. U kosi jedne od mumija pronađen je metabolit kokaina jer je ta osoba žvakala lišće koke. Ista supstanca nađena je u Guerrerovoj mokraći.

- To nam je pomoglo postaviti obranu, ali nam ne bi koristili da nismo priložili nalaze istraživanja i znanstvenih radova te svjedočenja stručnjaka - objasnili su odvjetnici.

Guerrero tvrdi da nije uzimao kokain već da je pio čaj iz šalice u kojoj je ranije bio čaj od koke koji je popularan u Peruu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije