Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNA PRIČA

Pao na doping testu, a onda sve ostavio u čudu: 'Ljudi, nisam kriv, droga je bila u slatkišima...'

Screenshot: X.com
28.05.2024.
u 10:12

- Gumene bombone sam dobio u paketu s energetskim pićima. Znam gdje je to bilo, u Los Angelesu za vrijeme jedne od manifestacija na kojoj sam bio - rekao je svjetski juniorski rekorder na 100 metara

Pomalo nevjerojatna priča stiže iz atletskog svijeta. Naime, svjeski rekorder na 100tski junior metara Issam Asinga suspendiran je zbog pada na doping-testu, a kazna mu je odmjerena na četiri godine. Asingi je "skinut" i svjetski rekord, a sve to zbog - gumenih bombona.

Poznato je da sportaši diljem svijeta koriste razne preparate kako bi brzo obnovili izgubljenu energiju. Postoje tako i ti gumeni bomboni, Amerikanci ih zovu "recovery gummies". Ako je vjerovati Asinginoj žalbi, on je uvjeren da je na doping-testu pao upravo zbog tih slatkiša.

- Ljudi, nisam kriv. Droga je bila u gumenim bombonima - govorio je Asinga tijekom žalbenog postupka.

Inače, Odjel za integritet u atletici (AIU), tijelo koje vodi brigu o dopingu unutar atletike objavilo je odluku o kazni za Asingu, čiji juniorski svjetski rekord na 100 metara iznosi 9.89 sekundi, a postavljen južnoameričkom prvenstvu prošlog ljeta.

Reagirali su i iz MUP-a:

- Prva policijska postaja Osijek, s ispostavom Čepin, danas je u 8.57 sati zaprimila dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu parkiranom u središtu Osijeka. U tijeku je očevid - kratko je danas iza 10.30 sati izvijestila PU osječko-baranjska.

1/19

- Ovo neće ovako završiti - govorio je Asinga uz dodatak da će sada ići na vrhovno sportsko sudbeno tijelo, CAS u švicarskoj Ženevi. Tamo se uskoro dočekuje donošenje odluke u predmetu našeg nogometaša Marija Vuškovića.

Asinga, atletičar iz Surinama, zabljesnuo je na svjetskoj sceni kada je u travnju 2023. godine pobijedio svjetskog prvaka Noaha Lylesa s vremenom 9.83, ali uz pomoć vjetra. Asinga je suspendiran još od kolovoza prošle godine kad je dobio prvi pozitivan test na tvar GW1516 koja je dizajnirana da poboljša izdržljivost i topi masnoću, ali nije prošla medicinske testove jer je otkriveno da može biti kancerogena. Atletičar je koristio gumene bombone koji su mu trebali pomoći u oporavku.

- Gumene bombone sam dobio u paketu s energetskim pićima. Znam gdje je to bilo, u Los Angelesu za vrijeme jedne od manifestacija na kojoj sam bio. Znam da nisam učinio ništa loše i krivo. Neću odustati od ovoga - rekao je.

Komentara 1

TR
Trbonja7272
10:59 28.05.2024.

Osobito je zanimljiv izvještaj o razbijenom vjetrobranskom staklu ! :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije