Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Župarić

Pa neće mi sin reći: “Stari, nemoj navijati za Rijeku!” Meta zapravo Mišković?

07.11.2018.
u 18:51

Armada je na sjevernoj tribini šutjela držeći se obećanja da neće navijati dok god su tu Bišćan i njegov pomoćnik Pilipović, no zato su ostale tribine nosile ekipu

Očekivala se tiha misa, ozračje kao na utakmici lokalnog trećeligaša, a ispalo je da je Igor Bišćan vratio pjesmu na Rujevicu. Razigrani Riječani, gladni golova, nizali su šansu za šansom protiv nejakog Rudeša, a zaustavili su se na pet golova (5:1).

Armada je na sjevernoj tribini šutjela držeći se obećanja da neće navijati dok god su tu Bišćan i njegov pomoćnik Pilipović, no zato su ostale tribine nosile ekipu, a Bišćana ispratile pljeskom. Mladi trener bio je zadovoljan ozračjem, prvi je put vodio Rijeku na Rujevici.

– Bilo je jako lijepo, ozračje je bilo pozitivno, jedni smo drugima dali poticaj, jednom kad je krenulo, nije stalo. Volio bih da je stalno tako. Igrači su tu da isprovociraju reakciju publike koja je prepoznala želju, poštovanje prema dresu, klubu, a na to se nadovezuju maksimalna borba i zalaganje. Moram reći da igrači od prvog dana moga rada u Rijeci to i pokazuju. Nadam se da će publika i dalje biti uz njih, da će ih dizati i kad im ne bude išlo.

Trebaju nam navijači

A puno toga rekao je i pouzdani stoper Dario Župarić, jedan od junaka iz šampionske 2017. godine.

– Drago mi je da je publika stala iza nas, da je prepoznala sve što smo radili. Za samopouzdanje nam to puno znači – rekao je Župarić otkrivši: – Na kraju utakmice pogledao sam prema Armadinoj tribini i vidio sam neke koji su nam zapljeskali. Ne želim ulaziti u sve to, ni trener to nije zaslužio ni nitko drugi. On će se dokazati rezultatima, mislim da se već polako i dokazuje. Na nama je da vratimo publiku. Mogu se samo sjetiti prošle sezone kad smo izgubili pet u nizu, a Armada je bila uz nas. Poslije smo se izdigli do te mjere da smo mogli i naslov osvojiti. Oni nam trebaju i puno znače, volio bih da opet budu uz nas.

Prihvatili smo i Žilića

Kakav je dojam o Bišćanu nakon nepunih mjesec dana rada?

– Mi igrači smo prezadovoljni! Radi se stvarno odlično. Naravno, trener nije imao puno vremena probati neke ideje. Dao je šansu svima u Kupu, može se reći i da je riskirao, ali isplatilo mu se jer je dobio veći broj raspoloživih igrača. Svima nama treba kontinuiteta u igri i minutaže. Već se vidi da smo na pravom putu.

A što kažu navijači? Zanimljiva su razmišljanja onih s istočne tribine, vjernih kao što je i Armada...

– Ma samo neka nastavi kao do sada, Bišćan će imati našu podršku. Gledajte, Rijeka nije velika, pa što mislite tko je na sjevernoj tribini? Moj sin! Hoće li mi reći: “Stari, nemoj danas navijati za Rijeku”? – kaže jedan koji ide i na gostovanja, kao i prijatelj mu Emil... – Pričao sam s veteranima i rekao im: “Dečki, bili smo protiv Žilića, pa smo i njega prihvatili. Pustite čovjeka da radi. Sviđa nam se Bišćan, miran je, odmjeren, kaže točno kako jest i čini se da je donio i malo engleskog štih u igru. Pa ne sjećam se kad smo tako odigravali duge lopte...”. Ima i razmišljanja da je trener samo kolateralna žrtva tenzija koja sežu i do politike, a da je prava meta zapravo sam – Mišković.

>> Pogledajte što Rora i Prosinečki kažu uoči povijesne utakmice Dinama

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
20:26 07.11.2018.

Bišćan je dobar dečko i trener.... na oprezu moraju biti samo taksisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije