Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Ovo su sastavi Hrvatske i Francuske koji će sutra istrčati na Poljudu!

Francuska pobijedila Hrvatsku u 4. kolu Lige nacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
05.06.2022.
u 20:47

Dalić nema običaj otkrivati početni sastav dan uoči utakmice, no ovoga puta nije imao tajni.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na službenoj novinarskoj konferenciji na Poljudu otkrio je sastav koji će u ponedjeljak suprostaviti aktualnim svjetskim prvacima Francuzima u susretu 2. kola Lige nacija.

Dalić nema običaj otkrivati početni sastav dan uoči utakmice, no ovoga puta nije imao tajni.

"Branit će Livaković, desni bok će igrati Juranović, Vrsaljko se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Lijevi bok će biti Sosa ili Barišić, zavisno kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, tu je i  Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok za napad konkuriraju Brekalo, Majer, Kramarić ili Budmir u faz napada. To je naše razmišljanje, a u drugom dijelu ćemo sigurno mijenjati. Moramo biti bolji u fazi obane, oni su najopasniji kada protivnik ima loptu," kazao je Dalić.

Njegov kolega na suprotnoj strani Didier Deschamps najavio je promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je izgubila od Danske na otvaranju Lige nacija.

Strateg svjetskih prvaka je na pressici istaknuo kako su petorica igrača dobila poštedu i nisu odradila zadnji trening prije utakmice. Među njima su i Kylian Mbappe i Karim Benzema.

Mbappe ima mali problem zbog kontuzije koja se dogodila u srijedu na treningu, a hoće li zaigrati u ponedjeljak Descjhamps će odlučiti na dan utakmice. Osim Mbappea i Benzeme, trening će propustiti i Kingsley Coman, N'Golo Kanté i Jules Kounde

"Sutra ujutro ćemo obaviti inventuru s medicinskim osobljem," najavio je francuski izbornik.

Francuski mediji navode kako će Deschamps napraviti čak sedam, osam promjemna u odnosu na petak. Priliku bi na vratima trebao dobiti vratar Milana Mike Maignan. U posljednjem redu bi trebali igrati  Pavard, Saliba, Kimpembe, u veznoj liniji  Clauss, Tchouameni, Rabiot, Digne, a napadačku trojku činit će Griezmann, Nkunku i Ben Yedder.

Vjerojatni sastavi

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Kramarić, Brekalo

FRANCUSKA: Maignan - Pavard, Saliba, Kimpembe - Clauss, Tchouameni, Rabiot, Digne - Griezmann - Nkunku, Ben Yedder

Komentara 38

Avatar Darlboro2
Darlboro2
21:37 05.06.2022.

Ma kakve veze ima sastav...kakav god da je, od 2018. lutanje, ne znam, ne sjećam se dal' smo jednu odigrali donekle kako treba. Daliću, vrime je

DC
DC
21:42 05.06.2022.

Luta Dalic luta. Orsica opet nema. Ne sijecam se kad je Brekalo odigrao dobru utakmicu ali nema veze tu je Vida kao osvjezenje.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
21:52 05.06.2022.

Dva potpuno nova, neuigrana stopera bravo! Nema veze, Francuska B ce nas i onako razvalit, mozda gore nego njihova A momcad, koja nije previse motivirana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije