Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u Brazilu je završen
Povratak na članak

Ovo prvenstvo je pokazalo – Hrvatska zaostaje za modernim nogometom!

– Ova momčad ima potencijala, uvjeren sam da može osvojiti naslov prvaka. Evo, dat ću ostavku ako ne dovedem ovu momčad do finala SP-a, rekao je Igor Štimac na početku ovih kvalifikacija

Komentari 80

VL
????
07:52 14.07.2014.

Dobro jutro! Samo da dodam da smo i 1998. igrali prespori nogomet i samo smo imali sreće. Upravo zbog toga jer smo spori i igramo više obrambeno i na kontre jer ako se upustimo u jurnjavu s bilo kim, ne gine nam 4-5 golova u mreži. Samo se sjetite ona dva poraza protiv Engleske koja su se dogodila baš zato jer smo se upustili u jurnjavu s njima, Kad smo igrali sporo onda smo ih dobili. A što se tiče ubrzavanja igre tu niti jedan izbornik ne može ništa jer problem ne nastaje iznenada u A reprezentaciji, problem nastaje kod kadeta, na U16 razini. Tamo treba početi s traženjem odgovornosti u igri i učenjem nekih tehničkih osnova, kao recimo štopanja lopte. Ako to ne znaš sa 16 godina, nećeš nikad ni naučiti. Pa koji je naš igrač sposoban dati gol kao Götze jučer ili James u 1/4 finalu čini mi se Brazilu? Onako primiti loptu na prsa i opaliti loptu, čisto sumnjam da itko zna to (ajde, možda Niko Kranjčar). ako netko i zna opaliti, ne zna štopati i obrnuto. A brzom protoku lopte možemo samo sanjati Mislim da je savez zeznuo s Kovačem što su ga maknuli s U21, upravo zato jer tamo može nešto promijeniti, kod mladih igrača Na utakmicama U21 koje sam tada pogledao dok ih je Kovač vodio sam prvi puta vidio jednu stvar kod naših, naime svaki igrač je točno znao što treba raditi i gdje treba biti. Trebalo ga je staviti za šefa svih mladih selekcija i povjeriti mu da pokrene neki program rada s mladima jer mislim da je pravi čovjek za to. Možda nekima ne odgovara to pa je savez-močvara jedva dočekao da ga promaknu i unište i potroše. Što mislite kako je Njemačka došla do ovoga što je danas? Naime 1998. kad su izgubili od nas došlo im je do mozga da moraju više raditi s mladima i krenuli su u ozbiljan projekt s ciljem da sastave mladu momčad za prvenstvo kod njih 2006. I ta mlada momčad je danas svjetski prvak, a prije toga je 2x bila treća. Ali to je planski rad koji kod nas možemo samo sanjati... Dakle, preostaje mi samo da kažem - laku noć! ako se ništa ne promijeni.

VL
Avatar balen
balen
07:30 14.07.2014.

Od naše igre gori su nam samo "stručni" komentatori. najgori je Igor Štimac. On, blago rečeno, nema pojma o nogometu! U finalu zaključi da je Argentina bila bolja (?) jer su imali 3 šanse. To što su Nijemci imali bar 6-7 šansi, puno više udaraca na gol itd. njemu nije važno. Užas! Dokle će nas HTV maltretirati s tim likom?

VL
Avatar white socks
white socks
08:06 14.07.2014.

Prije svega trebamo zaboraviti na nerealni fifin rejking tipa "Iako smo prije samo godinu i tri mjeseca bili četvrti na Fifinoj ljestvici (!)". Prvo, takav način bodovanja nema prave veze sa stvarnom kvalitetom ekipe i drugo, naši izbornici (prije svega Bilić pa i Štimac) su održavali taj privid igrajući prijateljske utakmice s ekipama Ž kategorije (Vales, Litva, i neznamtinijakoja reprezentacija) i na taj način gradeći dojam sebe kao uspješnih izbornika. Štimac, njegova priča i obećanja nemaju veze s stvarnim stanjem, igra se raspala, ekipa nije postojala, atmosfera je bila nemoguća i da je on ostao ne bi prošli ni Island. Duboko vjerujem da je Kovač istinski svjestan mana naše repke i svojih pogrešaka i da će unaprijediti igru i donijeti rezultat. Pomak nabolje je već bio uočljiv (transformacija obrana-napad, ubrzanje igre i slično), mada za sada ne i dovoljan .

VL
VL
Vlado1111
09:01 14.07.2014.

Njemacka je bila "team", a mi smo bili individualci. Nije bilo sloge. Sve sto se je vidjelo o momcadi su bile gole straznjice na bazenu. To je steta.

VL
Avatar Glina74
Glina74
09:00 14.07.2014.

HSP to je kod tebe opravdanje podbacili protiv Meksika prevareni protiv Brazila i po tvome smo dalje najbolji na svijetu samo nikako da to svijet shvati i prestane nas stalno varati uvijek ti je netko drugi kriv čak ako su ako su podbacili protiv Meksika po tebi netko drugi kriv uvijek netko drugi kriv

VL
Avatar BobaNova
BobaNova
10:30 14.07.2014.

Ne treba nam nista i svaka rijec o Hrvatskom nogometu je suvisna. Na ovim prostorima se nece ni za 20 godina nista promjeniti. Hrvatska realnost je, ponekad se plasirati za EP i SP, malo dodavati loptu sa "velikim" repkama i vracaj se doma.

VL
Avatar Luring
Luring
01:32 14.07.2014.

nedostaje harmonija

VL
DR
draxy
01:15 14.07.2014.

Naši igrači mogu igrati moderan nogomet i dokazuju u svojim klubovima ali nažalost kada igraju za reprezentaciju nisu momčad nego skupina pojedinaca. Nemamo dovoljno odgovornosti u igri i zato ne možemo pobijediti jače ekipe a slabije razbijemo jer to riješi neki od naših igrača svojom kvalitetom. Ako Niko uz obvezno podmlađivanje momčadi malo poradi i na taktičkoj disciplini uz ovako kvalitetne igrače kakve imamo možemo se nadati uspjehu več na narednom Europskom prvenstvu u Francuskoj.

VL
Avatar Glina74
Glina74
08:42 14.07.2014.

Konačno da je jedan novinar i ako je Delać shatili da mi nismo tako dobroi gdje smo se smatrali favoritima zaboravljamo da se svijet razvija naprijed samo Hrvatska tapka na mjestu u svima segmentima a ne samo u nogometu kadaada koje kakovi starci ( Blažević, Červar oni starci iz Splita ) nas hvale prije prvenstva a sada bi htjeli znati najbolje kako je trebalo ili su se sakrili i ne izlaze i ne labrtaju više , bolesna smo mi nacija u svima pogledima u životu

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:49 14.07.2014.

"Jer, mi ne možemo parirati tom tempu, igramo sporo i ne krećemo se bez lopte. A bez toga nema prolaza u modernom nogometu". Ovo je kljuc problema, a i obrana nam je bila vjerojatno najsporija na svijetskom prvenstvu.

VL
SE
sestrićna
10:55 14.07.2014.

prespori smo mi od uvijek..ali kako su drugi ubrzali za 3 brzine u zadnjih 15 god a mi ostali u istoj brzini razlika je golema..dovolno je pogledati njemačke igrače..oni su stalno u pokretu bez obzira gdje je lopta..naši su u pokretu samo kad moraju tj kad im se da lopta ...

VL
KE
kentie
09:02 14.07.2014.

Ma sve ste rekli...samo pitanje je u našem nogometu plana, organizacije, ciljeva i ambicije na dugi rok...što se zapravo želi, napravit posao od nogometa, kao što to radi ostali svijet il birtašku prćiju di će spretni lopovi i manipulatori ćapavatt velku lovu na neviđeno...i koga briga što ima previše kiše po ljetu...

VL
BU
bubimir55
20:16 14.07.2014.

Još se jako poznaje Štimćev utjecaj kojeg smo se na sreću riješili. Kovač nam je velika šanša, što bih volio i da uspije s transformacijom, da začepi usta kvazistruci predvođenoj s Poklepovićem.

VL
Avatar 13TheKeyofDestiny
13TheKeyofDestiny
17:34 14.07.2014.

Točno govori Kovač.

VL
OL
olrajt
08:56 14.07.2014.

...ništa ne zaostajemo,po ničemu, osim što nije bilo samopouzdanja,htjenja i borbenosti!!!....

VL
KO
konobar2
09:04 14.07.2014.

Vahu za Izbornika! Ako je od Alžira napravio modernu ekipu šta bi tek o Hrvatske! Ali... svi znamo mentalitet naših zvjezdica tak da možda i serem..

VL
CO
cokta
19:45 14.07.2014.

Ma kakav moderan nogomet!? Sta je jucer bilo toliko moderno??? Problem nam je glava i mentalitet i nis drugo

VL
OB
Objektivno...
01:33 14.07.2014.

Ovo prvenstvo je pokazalo i da su najbolji nogometni suci katastrofa. Ajd...njima nije ni za zamjeriti jer odluku moraju donijeti u djeliću sekunde. Ali, ovi naši nedodirljivi pravi suci kojima predmeti stoje u ladicama godinama i onda namjerno pogriješe u korist ljubavnice nekog suca, takve bi trebalo narigoroznije sankcionirati da se više ne smiju ni približiti sucu. Kako se može pogriješiti kada se nešto npr. dogodilo ako na dostavnici lijepo piše datum. Da, ali bedevija kaže da njoj nije bitan taj datum nego neki drugi datum koji njoj paše a koji nije na dostavnici. A dragi Bog joj jednom već pružio šansu da se vrati među žive... Ali, bedevija to ne cijeni i opet unesrećuje ljude

VL
GA
gabpet
10:51 14.07.2014.

Molim!? Nasi igraci igraju u najboljim klubovima Europe??? Koji to? Samo trojica, ostali igraju u prosjecnim europskim klubovima! Tocka!

VL
AR
ArsenT
13:52 14.07.2014.

Slabo se ja razumijem u nogomet, ali mi nikako nije jasno kako, potpuno suprotno od svih drugih reprezentacija, 99% naših napada započinje golmanovim (Pletikosinim) ispucavanjem lopte duboko u protivnički teritorij. To je valjda ona "evo vam protivnici lopta pa vii napadjte, a mi ćemo neššto pokušati iz kontre".

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.