Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda u Splitu

Ovo nije Rijeka za naslov prvaka!

11.12.2016., Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 19. kolo, RNK Split - HNK Rijeka. Josip Jurendic, Ivan Martic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
12.12.2016.
u 08:54

– Nakon pregleda mogu reći da je sudac Marić, kojem sam čestitao na arbitraži, Malešu mogao dati drugi žuti karton u 41. minuti

Bruno Marić, daruvarski sudac, i u dvoboju Splita i Rijeke bio je glavna figura. Gotovo važnije od toga tko će osvojiti bodove bilo je kako će se Marić osjećati u Splitu točno dva mjeseca od huliganskog napada u restoranu Epetion u Stobreču. Tada je Marića napala skupina huligana, završio je na hitnoj pomoći s ozljedama glave, ali vratio se na scenu. A sudački šefovi, toliko neosjetljivi na sva zbivanja u nogometu, oni kao da su na nekom drugom planetu, delegirali su ga za utakmicu baš u Splitu. Sudačka organizacija i dalje se ponaša kao da se ništa ne događa, a cijela nogometna javnost se zgraža djelovanjem “ljudi u crnom”, iz kola u kolo u glavnim su ulogama.
 Naravno, Mariću nije bilo lako, ali oduvijek je bio tip koji ne odustaje. Suprotno običajima, Marić nije na utakmicu došao dan ranije, već je ostao u svom Daruvaru i onda u nedjelju ujutro krenuo prema Splitu.

Splićanima Marić bio loš

U Dugopolju, na izlasku s autoceste, dobio je policijsku pratnju, došao u Park mladeži više od tri sata prije početka utakmice. Posao je odradio korektno, premda je Split dobio dva crvena kartona. U 58. minuti dao je crveni karton vrataru Splitu Tomislavu Duki, koji je igrao rukom izvan kaznenog prostora i spriječio čisti pogodak Vešovića. Bio je to ključni trenutak utakmice, u 78. minuti pričuvni vratar Kukić zakasnio je na ubačaj, a Andrijašević Rijeku doveo u vodstvo od 1:0. A u 85. minuti direktnim crvenim kartonom “nagradio” je Jurendića, koji je srušio Ajayija i dosudio jedanaesterac za Rijeku koji je realizirao Andrijašević. Ako pitate Split, onda je Marić bio loš. Trener Vjekoslav Lokica nakon utakmice pozorno je promotrio neke situacije za koje je držao da su sporne.


– Nakon pregleda mogu reći da je sudac Marić, kojem sam čestitao na arbitraži, Malešu mogao dati drugi žuti karton u 41. minuti, a sporna je bila situacija i u posljednjoj sekundi prvog dijela kada je lopta Žutu pogodila u ruku. Mislili smo da je prvi gol iz zaleđa, ali nije bio. Gospoda iz Rijeke napravila su sjajan pritisak nakon utakmice u Maksimiru, mi Rijeku ne osporavamo i zasluženo je prva. Mogu staviti upitnik što bi bilo da je Maleš dobio drugi žuti karton i da je bio jedanaesterac za nas – kazao je Lokica.


Inače, Rijeka se mučila, teško dolazila u prigodu. Nije bilo tečnosti u igri, bokovi kao da nisu ni postojali.

Naslov je daleko

Nije to igra za naslov prvaka. U ovom trenutku izostanak Gavranovića i Gorgona preveliki je hendikep za momčad Matjaža Keka.


– Kad ne igraš dobro, a pobijediš, onda je znaš da je momčad sazrela. Matematički smo jesenski prvaci, malo tko je očekivao da ćemo imati ovoliko bodova. Još ne možemo govoriti o tituli prvaka, idemo sakupljati bodove i ne opterećivati se drugim stvarima. Derbi Hajduk – Dinamo? Iz duše želim da Rijeka pobijedi Istru, a neka Hajduk i Dinamo igraju svoje – kazao je Kek.

Komentara 8

KR
kruti125
10:20 12.12.2016.

zločesti sudac,vidi se da svi oni kradu rekicu,gdje je sad cvilidreta kek,jel mogao slatko zapajkiti sinoć???

KA
Karloho
11:16 12.12.2016.

Pa zar zbog huligana sudac ne bi smio suditi utakmicu.Mediji umjesto da osudjuju huliganstvo,tim jadnicima pripisuju veliku važnost i gotovo ih slave...jad i bijeda.,,,

Avatar Oneill
Oneill
09:18 12.12.2016.

Nije to nogomet to ne treba više na TV prenosit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije