Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prof. dr. Dragan Primorac

'Ovo nas je snažno pozicioniralo u svijetu i prepoznaje ga se kao hrvatski model'

Davor Šuker, Stipe Modrić, Dragan Primorac i Luka Modrić
Foto: Arhiva
1/4
30.05.2020.
u 17:22

Prof. dr. Primorac je održao detaljnu prezentaciju o hrvatskom dijagnostičkom modelu u kojem je naglasio izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom

Postoje algoritmi i ako se dogodi incident, sve imamo spremno. Rizik da se nešto dogodi vrlo je malen - izjavio je predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza prof. dr. Dragan Primorac predstavljajući rezultate projekta "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv COVID-19", uoči subotnjeg nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.  

Subotnjom polufinalnom utakmicom Hrvatskog nogometnog Kupa između Slaven Belupa i Lokomotive, te nedjeljnim polufinalnim okršajem Rijeke i Osijeka, bit će nastavljena nogometna aktivnost u Hrvatskoj, koja je zaustavljena 8. ožujka.

>> Dragan Primorac: Vjerojatno su djeca ključni prenositelji virusa

- Kada je sport diljem svijeta stao, vidjeli smo koliko je važna njegova uloga, ali Hrvatska je pokazala profesionalnost i prije svega želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima te igračima, stožerima i svima koji su radili na ovom projektu - istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je zajedno s prof. dr. Draganom Primorcem sudjelovao na subotnjoj konferenciji za medije u Zagrebu, kojoj su nazočili i svi članovi Zdravstvene komisije HNS-a.

- Pratili smo situaciju u klubovima, a Hrvatski nogometni savez ponašao se odgovorno. Najvažnije je da se nogomet vraća i presretni smo što večeras i sutra možemo gledati susrete polufinala Kupa. Nadam se da će idući tjedan sve proći u najboljem redu te da ćemo odraditi Prvu HNL, žensko prvenstvo i futsal - dodao je Šuker.

Prof. dr. Primorac je održao detaljnu prezentaciju o hrvatskom dijagnostičkom modelu u kojem je naglasio izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom.

- Pokazana je velika odgovornost i velika volja. Projekt je realiziran zahvaljujući sjajnim ljudima u Zdravstvenoj komisiji i Povjerenstvu za povratak nogometa koje obuhvaćaju najkompetentnije ljude diljem Hrvatske. Hrvatska svjedoči izvrsnost unutar sustava zdravstva i znanosti, kao i unutar nogometa, a ovaj pionirski projekt snažno pozicionira Hrvatsku i prepoznaje ga se kao hrvatski model - izjavio je Primorac i dodao da je impresioniran odlučnošću klubova i njihovim poštovanjem propisanih mjera.

Rezultat toga je i to da je svih 700 testiranih nogometaša bilo negativno na virus.

Polufinalne utakmice Kupa će biti odigrane bez gledatelja, a još nije poznato kad će se oni moći vratiti na tribine hrvatskih stadiona.

- Nažalost, u ovom trenutku najbolje je igrati bez gledatelja, no treba biti strpljiv, marljiv i pričekati s povratkom gledatelja te ćemo prije svega slušati zdravstvene djelatnike. Navijači će naposljetku doći na svoje - rekao je Šuker.

Nešto je konkretniji u odgovoru bio predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a.

- Epidemiološka se situacija mijenja iz tjedna u tjedan te ne želimo stimulirati bilo koji čimbenik koji može dovesti do problema. Za mjesec dana razmatrat ćemo opcije, slušajući struku. Ukoliko bude slučajeva zaraze, sada pojedinci ulaze u određene mjere, a ne cijele institucije. Postoje algoritmi i ako se dogodi incident, sve imamo spremno. Rizik da se nešto dogodi vrlo je malen - zaključio je prof. dr. Dragan Primorac.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:37 30.05.2020.

Nije, nego nas Brbić promovirao.........

Avatar DonnaZF97
DonnaZF97
20:07 31.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​is︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije