Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što im je činiti

Ovo je pet točaka za oporavak Hajduka

Hajduk navijači
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
23.04.2015.
u 19:57

Navijače treba odvojiti od upravljanja, grad se mora više baviti klubom, struka mora imati kontinuitet...

Nastavi li Hajduk ovako, možda bi bilo najbolje da predloži HNS-u suradnju: dajte nam trenere iz akademije na praksu. Odrade koji tjedan, može i njih nekoliko odjednom, pa nova runda. Tako bi na mala vrata klub ušao u savez, a igrači su ionako navikli gledati nove ''njuške'', slušati nove upute i učiti nove strategije, formacije, ideje svaki mjesec, pa i češće...

Je li ovo dno velikog kluba, teško je reći. Nije ni važno. Ali je dokaz koliko je pogrešnih poteza povučeno u godinama iza nas. Recepta za naglo ozdravljenje nema. No, svi će se složiti da je vrijeme za radikalne promjene. Što to znači?

1. Sada je valjda jasno da se upravljačka struktura kluba mora odvojiti od navijača. Posve je jasno da Hajduk ima ponajbolje i najvjernije navijače, ali isto tako da navijači ne smiju voditi klub! Njihova je uloga po definiciji nešto sasvim drugo. I nešto što Torcida, ako se zažmiri na previše pirotehnike, vrhunski radi. Vođenju kluba ipak nisu dorasli.

Nažalost po Hajduk, Grad Split nedavno je dao novi mandat udruzi ''Naš Hajduk'' da u još jednom razdoblju vodi klub. Zbog dobro odrađenog posla u prvom mandatu? Teško. Prije će biti zbog straha i skidanja tereta sa sebe. Jer da većinski vlasnik vođenje nije dao navijačima, namučio bi se da nađe nekog drugog voljnog da preuzme vrući krumpir. I to nekog koga bi, naravno, morali prihvatiti – navijači...

A ''Naš Hajduk'' u srpnju ima izbore. Na kojima bi mogao biti promijenjen cijeli Nadzorni odbor, uprava... Mandat se možda ne produlji (ili se neće ni kandidirati) Marinu Brbiću, Branki Ramljak, Ljubi Pavasoviću Viskoviću... Tko će ući u upravu, odnosno Nadzorni odbor? Službenih kandidata još nema, možda da doista navijači izaberu nekoga između sebe, desetak istaknutih torcidaša?

2. Grad Split pogriješio je kad je upravljanje klubom dao navijačima. Da, postoje u svijetu sociosi, ali socios ne kaže "ovog igrača smijete dovesti, a ovoga ne", sociosa se ne pita smiješ li igrati utakmicu, sociosi ne dolaze do terena udariti igrače.

Grad se zapravo uopće ne brine o klubu, slavni je Hajduk njima teret. I to ne samo financijski. A kad se jave potencijalni ulagači – koji, usput, ovih dana otkupljuju Istru od Ščeglova – onda ih se odbije. Jer je stvarni ''gazda'' rekao "ne".

Što još mora biti učinjeno za oporavak Hajduka pročitajte na portalu Goal.com.

>>Goran Vučević više nije trener Hajduka iako s Poljuda to demantiraju!

Komentara 34

JO
Jole1958
21:16 23.04.2015.

Prvo bi trebali pročešljati sve knjigovodstvene i računovodstvene knjige Hajduka od 90-te pa nadalje.

PI
pidocha
21:59 23.04.2015.

sramotno, jadno, kukavički i kriminalno ste šibenik izbacili u treću ligu.ja vam od srca želim da budete prvaci..... županijske lige.

PR
prsutsir
22:07 23.04.2015.

Od prvog do petog;Privatizacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije