Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKOBROJNI VATRENI

Ovo je osam 'nesretnika' koji neće u Katar, donosimo razloge zašto ih je Dalić otpisao

Salzburg: Nogometaši Dinama odradili trening uoči sutrašnje utakmice protiv RB Salzburga
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
09.11.2022.
u 11:28

Josip Mišić bio je možda i najveća Dalićeva dvojba, no izbornik i stožer na kraju su dali prednost Kristijanu Jakiću, koji je već bio na prethodnim okupljanjima vatrenih.

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis 26 putnika na Svjetsko prvenstvo u Katar, a u odnosu na prošireni popis od prije tjedan dana, osmorica su izgubila nadu da će na SP. A tih osam "nesretnika" su:

Dominik Kotarski (PAOK) - vratar mlade reprezentacije i PAOK-a realno nije niti očekivao da će u Katar, već mu je velika čast što se našao na proširenom popisu.

>> Dalić objavio konačni popis za SP

Nediljko Labrović (Rijeka) - vratar Rijeke možda je imao male šanse, ali logičnije jest da je treći golman Ivo Grbić, koji je u posljednjih mjesec dana upisao pet nastupa za velikana Atletico Madrid, u situaciji dok je mijenjao Jana Oblaka.

Duje-Ćaleta Car (Southampton) - još nije uhvatio pravu formu u Southamptonu, jedina šansa za odlazak na SP bila mu je da se netko od stopera ozljedi.

Marin Pongračić (Lecce) - Wolfsburg ga je ljetos otpisao i poslao na posudbu u Lecce, daleko je od forme u kojoj je bio dok je u prošlosti pozivan u reprezentaciju.

Luka Ivanušec (Dinamo) - odlaska na SP koštala ga je lošija jesenska forma u Dinamu. Ostao je dužnik u Ligi prvaka, a kad do kraja s njim nije zadovoljan Čačić, logično je da za njega nema mjesta niti u reprezentaciji. No, Ivanušec je sigurno igrač koji će se opet vratiti među vatrene.

Josip Mišić (Dinamo) - možda i najveća Dalićeva dvojba, no izbornik i stožer na kraju su dali prednost Kristijanu Jakiću, koji je već bio na prethodnim okupljanjima vatrenih.

Josip Brekalo (Wolfsburg) - potpuno izvan forme, ne igra u klubu, nestao iz ozbiljnog nogometa. Šteta, jer njegova pozicija krila deficitarna je među vatrenima.

Antonio Mirko Čolak (Rangers) - nadao se da će biti na popisu, imao je na to pravo s obzirom na 14 golova za Rangers ove sezone, ali prednost je na kraju ipak dobio Ante Budimir.

Dalićev popis igrača za SP

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Komentara 25

Avatar Bud Humski
Bud Humski
12:03 09.11.2022.

Da sam ja izbornik, sigurno bih vodio na SP Colaka a ne Budimira. Volio bih znati po kojem kriteriju je Dalic dao prednost Budimiru? Gledao sam par utakmica Osasune, Budimir je ulazio u 80 i nekoj minuti, zabio jedan gol do sada a Colak 14! Dobro, Spanjolska liga je mnogo jaca od Skotske ali ako je pozvao trojicu napadaca iz HNL-a, onda je mogao i (jos) jednog iz Skotske lige.

SA
sambo
11:58 09.11.2022.

Mislim da je morao naći mjesto za Čolaka, ali dobro, Dalić sigurno ima svoje razloge

ER
EroK
19:34 09.11.2022.

Sretno Zlatko! Sretno Vatreni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije