Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rizik, a ne ziheraštvo

Pazite ovaj podatak, Dinamo je u Rusiji izveo nešto na što je čekao 58 godina!

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v Dinamo Zagreb
Foto: SERGEY PIVOVAROv/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
18.02.2021.
u 20:59

Zoran Mamić dao je plavima dimenziju koju prije nisu imali; onu dozu rizika koju nosi otvoreni gard, onu želju za nadigravanjem, ono napadačko opredjeljenje po kojemu je Dinamo oduvijek bio prepoznatljiv.

Dinamo je i u ledenome Krasnodaru zadržao gard pobjednika, momčadi koja kipti od samopouzdanja i koja sigurno krči put prema osmini finala Europske lige. U kojoj je bio i prije dvije godine.

I ništa se u Dinamovom gordome stavu, neumoljivosti, odlučnosti i neustrašivosti nije promijenilo od Bjeličine ere, od razdoblja kada je počeo njegov europski uspon. Dapače, Zoran Mamić dao je plavima dimenziju koju prije nisu imali; onu dozu rizika koju nosi otvoreni gard, onu želju za nadigravanjem, ono napadačko opredjeljenje po kojemu je Dinamo oduvijek bio prepoznatljiv. Takav Dinamo vidjeli smo u Krasnodaru, tu potpunu suprotnost od onoga ziheraštva zbog kojega je svojedobno bio eliminiran od Benfice.

Danas Dinamo i kada primi, ide dati još jedan. Primi dva, ide po treći! Takav Dinamo iz Rusije se vraća s pothvatom kakav mu se posljednji put dogodio u ožujku davne 1963. godine; tada su, naime, plavi posljednji put u europskoj proljetnoj utakmici postigli tri pogotka u gostima utrpavši Bayernu četvorku usred Münchena.

Maesteralni Bruno Petković bio je Dinamov najveći junak u Krasnodaru, napadač čiji je golgeterski njuh napokon manifestiran u najvažnijoj utakmici. Petković je dosegnuo brojku od 11 europskih pogodaka za plave, što ga gura u konkurenciju za najefikasnijega europskog igerača Dinama u povijesti. Za to mu nedostaju još četiri pogotka.

Dinamo je opet poput Lokomotive vukao kapetan Ademi, fantastične role imao je Luka Ivanušec, dok je obrana plavih u pojedinim trenucima izgledala obezglavljeno, i to je ozbiljno upozorenje uoči uzvrata. Kardinalno je griješio Gvardiol, a Lauritesen plivao pa je švedski veteran Markus Berg izgledao poput Messija. Da, i od igrača koji nosi svetu desetku, a to je u Dinamu lepršavi Lovro Majer, očekivao bi se veći doprinos.

Jedan od najvećih Dinamovih navijača u zagrebačkom uzvratu s Rusima bit će i njegov dojučerašnji trener Bjelica. Svako novo Dinamovo iscrpljivanje u Europi znači bolju priliku za ambiciozni Osijek.

Ključne riječi

Komentara 6

FR
freeshooter
21:16 18.02.2021.

Maestralni Brunooooo...maestralna taktika i velika igra cijele ekipe, velika pobjeda, veliki dinamo...ale, ale dinamo ale...

KO
komunikolog
21:29 18.02.2021.

Baš sam se pitao hoće li spomenuti Bjelicu?

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
22:48 18.02.2021.

Dinamo je igral fejst dobro! Od toga se jen dečec tak pregirjal pri gledanju da smu zgoreli svi siherungi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije