Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 209

Overeem pretukao Marka Hunta, nevjerojatna borba Elkinsa i Bektića

Alistair Overeem
Foto: screenshot/youtube
1/2
05.03.2017.
u 09:02

Woodley i Thompson odradili su podjednako neizvjesnu borbu kao u njihovom prvom susretu na UFC 205, ali puno manje atraktivnu i sadržajnu

Tyron Woodley i dalje je UFC prvak velter kategorije nakon pobjede u vrlo neizvjesnom, ali i teško gledljivom meču protiv Stephena Thompsona. Na programu prepunom iznenađenja odlične pobjede ostvarili su Dan Kelly, Alistair Overeem i David Teymur, dok je Mirsad Bektić poražen u velikom preokretu, piše Fight Site.

Woodley i Thompson odradili su podjednako neizvjesnu borbu kao u njihovom prvom susretu na UFC 205, ali puno manje atraktivnu i sadržajnu, vjerojatno nošeni prevelikim respektom jedan prema drugom, nakon onog što se dogodilo u prvoj borbi. Zapravo, ovdje je do konačne odluke vjerojatno došlo u posljednjih pola minute borbe, no najbolje krenuti od početka.

Thompson se postavio taktički od samog početka. Njegovo kretanje, ali i sam stav, davali su do znanja kako neće Woodleyu dozvoliti rušenja, ali niti njegove poznate eksplozivne napade, kakvim je npr. osvojio naslov protiv Robbie Lawlera. Ono što se možda nije očekivalo je da će on takvim stilom držati sredinu, dok se Woodley kretao više uz rub, vjerojatno da bi stvorio dovoljno prostora za spomenute kombinacije, no do toga nije došlo. Thompson je tako prvu rundu kvalitetno iskontrolirao, a tako je krenuo i u drugu. Užasno je malo udaraca pogođeno u prvih deset minuta, no djelovalo je da Thompson ima kontrolu nad borbom, upravo zbog načina na koji se kretao i na koji je anulirao napade prvaka.

Woodley se budi u trećoj rundi. Napokon dolazi do rušenje te oko 90 sekundi drži kontrolu na podu, ali Thompson se unatoč udarcima uspijeva ustati i do kraja runde vratiti borbu u prethodno stanje. Četvrta runda, koja je možda bila i najuvjerljivija u korist izazivača, ponovno je bila kopija prve dvije te je Woodley znao da u petoj mora napraviti nešto posebno.  To se nije događalo sve do posljednjih pola minute, kada je vjerojatno trenutak nepažnje Thompsonu oduzeo priliku postati prvakom. Woodley je napokon uspio pogoditi jedan snažni desni kroše u uho svog protivnika, koji pada na leđa, a prvak žestoko kreće s ciljem da završi borbu. Thompson je bio u teškoj situacija, sudac McCarthy bio je blizu prekida, ali izazivač je izdržao do kraja borbe, spreman poslušati odluku bodovnih sudaca. Ona nije išla njemu u korist. Jedan od sudaca, sada već kultni Sal D’Amato, smatrao je da nema pobjednika, odnosno da je u pitanju 47-47, dok su trojica uspjela pronaći tri runde za Woodleya, koji tako ostaje UFC prvak. Ipak, samoprozvani najbolji velteraš u povijesti je odradio borbu daleko od nečega što bi išlo uz taj naziv.

Sunaslovnu borbu odradili su David Teymur i Lando Vannata, a Šveđanin je došao do pobjede unatoč činjenici da je bio veliki autsajder prije samog ulaska u kavez. Bilo je to 15 minuta borbe na nogama, gdje Vannata nije uspio ostaviti impresivan dojam kao u svoje prve dvije borbe. Teymur je dokazao kako se nije došao igrati, nego ozbiljno ugroziti novu veliku nadu lake kategorije, što je i uspio. Timing, kretanje, preciznost i snaga udaraca su kroz sve tri runde bile na njegovoj strani, iako je i Vannata dobro pogađao. Kvaliteta je viđena s obje strane, no kvantiteta je ovog puta zasluženo presudila u korist Teymura, koji tako automatski od Vannate preuzima naziv najvećeg potencijala kategorije. Ovaj borac slavio je u sva tri dosadašnja UFC nastupa, a najavio je da je to tek početak.

Vrlo izjednačenu borbu odradili su Dan Kelly i Rashad Evans, a četverostruki australski olimpijac je još jednom potvrdio kakvo je borilačko srce u njegovim grudima. Iako je Evans po mnogima ostavio bolji dojam, ponajviše zbog par udaraca koji su izgledali izuzetno ozbiljno, Kelly je bio taj koji je cijelo vrijeme išao prema naprijed i napadao kroz sve tri runde. Teška je to bila borba za presuditi, no na kraju su dva suca nagradila upravo tu požrtvovnost i srčanost 39-godišnjeg Australca, koji ovom pobjedom dolazi do skora 6-1 u UFC-u te četvrtog trijumfa u nizu. Nakon što se tek s 35 godina prebacio na MMA, ovo izgleda kao vrlo impresivan uspjeh tog borca.

Kasna akvizicija na glavnom programu, borba Cynthie Calvillo i Amande Cooper, pokazala se kao dobra odluka, jer su djevojke digle publike na noge. Nije trajalo dugo, ali je akcija bila prisutna kroz cijelo vrijeme, sve dok Calvillo nije došla do gušenja u drugoj polovici prve runde, čime je impresivno započela svoju UFC karijeru. Pobjeda prekidom na glavnom programu velikog PPV eventa. Teško da može bolje za jednu djevojku koja je zapravo tek započela svoju karijeru.

Glavni program otvorili su Alistair Overeem i Mark Hunt u revanšu njihove davno održane borbe. Ovog puta je potrajalo dulje nego onda, no pobjednik je isti, uz drugačiji način završetka borbe. Overeem je jednostavno izgledao spremniji i vidjelo se od početka kako Mark Hunt više nema onaj motiv kao ranije. Samoanac je dobro izdržao prve dvije runde u kojima nije napravio gotovo ništa, da bi bio zaustavljen u drugoj minuti posljednje dionice, baš u trenucima kada je izgledao kao da bi mogao ugroziti Nizozemca. Overeem je tu ipak iskoristio svoju prednost u visini te tijekom klinča pronašao priliku dva puta pogodio Hunta koljenom u glavu, čime je završio borbu. Hunt je poražen četiri puta u posljednjih osam borbi i to je svaki put završio nokautiran.

S uvodnog programa je najzanimljivija bila borba Mirsada Bektića i Darrena Elkinsa, gdje se očekivao pravi rat na podu, budući da u pitanju dva borca koji vole doći do dominantne pozicije i raditi štetu. I u tome je Bektić izgledao impresivno. Već na početku prve runde dolazi do rušenja i kroz više od četiri minute pravi nevjerojatnu dozu šteta na Elkinsu, koji je izgledao nemoćno. Nešto slično pokušao je i u drugoj rundu, no ovdje se Elkins uspio ustao, nakon čega je bio ponovno srušen te je izgledao da nema odgovor na taktiku borca iz BiH. To se počelo potvrđivati nakon što je Bektić i u posljednjoj rundi došao do rušenja, no onda se događa nešto nevjerojatno. Trenutan nepažnje dovodi do toga da Elkins hvata Bektićevu nogu i kreće po polugu, Mirsad se uspijeva izvući iz toga, no dozvoljava da mu Elkins uhvati leđa, plasira udarac kojim ga je uzdrmao te da nakon toga krenu udarci sve dok sudac nije prekinuo. Jedan od najvećih UFC preokreta u posljednje vrijeme, 12 minuta dominacije Mirsada Bektića, a onda trenutak koji mu je donio poraz u najvažnijoj borbi karijere.

Sličan preokret viđen je i u borbi Luke Sandersa i Iuria Alcantare. Sanders je apsolutno dominirao kroz cijelu prvu i pola druge runde, par puta bilo je blizu prekida, a onda iskusni Brazilac uspijeva napraviti polugu na nozi i doći do pobjede. Marcin Tybura prekidom je savladao Luisa Henrique, najveću brazilsku teškašku nadu, a Mark Godbeer slavio je u slabom teškaškom okršaju protiv Daniela Spitza. Tyson Pedro prekidom je savladao Paula Craiga, dok je Albert Morales podijeljenom odlukom sudaca upisao trijumf protiv Andre Soukhamthatha.

>>Tony Bellew pobijedio je u spektakularnom meču teške kategorije Davida Hayea

UFC 209 – Rezultati

Tyron Woodley (c) def. Stephen Thompson – većinska odluka sudaca
David Teymur def. Lando Vannata – jednoglasna odluka sudaca
Dan Kelly def. Rashad Evans – podijeljena odluka sudaca
Cynthia Calvillo def. Amanda Cooper – SUB (R1 3:19)
Alistair Overeem def. Mark Hunt – KO (R3 1:44)

Marcin Tybura def. Luis Henrique – TKO (R3 3:46)
Darren Elkins def. Mirsad Bektić – KO (R3 3:19)
Iuri Alcântara def. Luke Sanders SUB (R2 3:13)
Mark Godbeer def. Daniel Spitz – jednoglasna odluka sudaca

Tyson Pedro def. Paul Craig – TKO (R1 4:10)
Albert Morales def. Andre Soukhamthath – podijeljena odluka sudaca

Komentara 3

DU
Deleted user
12:33 05.03.2017.

Stvarno loš event..pogotovo glavna borba..šteta da je otkazana borba Ferguson-Nurmagomedov jer bi sigurno bila puno bolja od svih drugih .

LI
lipotan
09:30 05.03.2017.

od svih ufc borbi u Las Vegasu ova je bila najlosija,zali boze para za karte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije