Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Ovaj je meč pljuvačka u lice svima koji krvare u dvorani!

boks
Foto: Printscreen Youtube
28.08.2018.
u 13:00

Ulaznice su koštale od 30 funti, koliko je bila najjeftinija, do 450 koliko je koštalo mjesto u VIP dijelu. PPV prijenos putem Youtubea koštao je 7.5 funti, a kupilo ga je 800.000 ljudi.

Proteklog vikenda održan je boksački meč dvije Youtube zvijezde, Britanca KSI i Amerikanca Logana Paula. I to ne bi bilo ništa posebno vrijedno spomena da svaki od njih nije za tu parodiju borilačkog sporta zaradio 75 milijuna dolara.

Vikenda iza nas održan je amaterski boksački meč između Olajide Olatunjia, poznatijeg pod nadimkom KSI i Logana Paula. Ukoliko se čudite što kao borilački fan ne znate za njih, ne trebate proispitati svoje znanje, jer to nisu boksači. Obojica su inače “youtuberi”, odnosno ljudi koji objavljuje različite sadržajem putem najpoznatijeg svjetskog video servisa. KSI-ev kanal je 41. na svijetu po broju pretplatnika, kojih ima 19 milijuna, dok se 23-godišnji Paul proslavio putem servisa Vlog gdje je objavljivao kratke video uratke, da bi se kasnije prebacio na Youtube. Upoznavši se s radovima obojice, autor ovog teksta otvoreno može reći kako nije vidio neki talent koji bi ga nagovorio na praćenje istog, no danas je vrijeme kada svatko može probati tako nešto. Pa, možda vam na kraju uspije.

Ipak, to ništa nije bitno u vezi teme ovog teksta, o kojoj Fight Site prvobitno nije niti imao namjeru pisati. Naime, činjenica je da je u pitanju parodija na borilački sport i pljuvačka u lice svima koji krvare u dvorani da bi postigli nešto i moraju se probijati kroz ringove gdje u početku budu mizerno plaćeni, ako uopće nešto i dobiju. Gore spomenuti dvojac je odradio šest rundi amaterskog boksačkog meča, koristeći kacige, meč je najavio legendarni Michael Buffer, a svaki od njih dvojice je za to dobio 75 milijuna dolara. I taj novac nije pao s neba, taj je novac došao od rasprodanih ulaznica te od prodanih prijenosa, a bio bi još veći da nije bilo velikog broja ilegalnih streamova putem Twitcha. I znate što je još zanimljive? Ovaj meč u Britaniji bio je tek prvi dio svega, odnosno drugi će se odraditi u veljači u Americi. Naravno, ne čudi da je prvi završio neodlučeno.

Naravno da ovdje nije stvar bila u boksu, moguće da bi podjednak uspjeh bio postignut i da su se njih dvojica natjecali u nečemu drugom. Stvar oko boksa je upravo ta gore navedena, da je za ovako nešto rasprodana Manchester Arena, dvorana koja prima 21.000 gledatelja. Ulaznice su koštale od 30 funti, koliko je bila najjeftinija, do 450 koliko je koštalo mjesto u VIP dijelu. PPV prijenos putem Youtubea koštao je 7.5 funti, a kupilo ga je 800.000 ljudi. No, zahvaljujući ilegalnom streamu na Twitchu, broj online gledatelja bio je preko dva milijuna. Sam broj prodaje od 800.000 pretekao je drugi meč između Tonya Bellewa i Davida Hayea. Mogu se ovakvi podaci nabrajati i dalje, no nema smisla.

Ovo nije bila promocija boksa. Naslov kaže što je ovo bilo, a to je pljuvačka u lice svima koji treniraju, koji se bave boksom, koji pasionirano prate boks i cijene one prave sportaše. Ne treba čuditi ukoliko se ovako nešto uskoro organizira i u MMA kavezu, a gledajući na samu zaradu, sve veći broj “zvijezda” biti će zainteresirano za nešto u ovom stilu. No, to je svijet u kojem živimo, to je nešto što očito ima svoju publiku i mi možemo samo biti tužni i razočarani oko toga, piše Fight Site.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
14:42 28.08.2018.

Joj kakav naslov! "Novinari" Večernjeg nazad u školu, trebate puno toga naučiti.

DU
Deleted user
13:20 28.08.2018.

Ne kužim.. u čemu je problem. Ovi su krenuli u amaterski boks sa dobrim plaćama. Tamo pisac jadikuje da se borci trude i kreću sa mizerijom koje dobivaju za borbe, a ovi su to napravili sa malo bolju lovu i svaka im čast - trebao bi im čestitati jer su uspjeli kao amateri uzet lovu. Nikad ne bi platio da to gledam, ali ako su njih dvojica prepoznali ovce za šišanje i ošišali ih.. pa di ćeš bolje. Nisu nikome ništa ukrali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije