Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LICE S NASLOVNICE

Ovaj je Hrvat u Njemačkoj apsolutni hit: Uzeo je broncu na SP-u, a sad je pred transferom života

FC Augsburg - 1. FC Heidenheim
Harry Langer/DPA
19.03.2024.
u 10:43

Svojim je golovima nekadašnji vezni igrač Dinama odlučio sudbinu na klupi bivšeg hrvatskog izbornika, Nike Kovača

Senzacionalnom partijom za vikend priskrbio si je Kristijan Jakić (26) mjesto na naslovnim stranama njemačkih sportskih medija. Dva je gola Jakić zabio za Augsburg u pobjedi na gostovanju kod Wolfsburga (1:3), a nakon te utakmice s mjesta trenera Wolfsburga smijenjen je Niko Kovač

Jakić je, premda igra u Augsburgu, ugovorno vezan za Eintracht iz Frankfurta. Taj ga je klub u ljeto 2021. godine za oko četiri milijuna eura doveo iz Dinama. Ove je zime otišao na posudbu u Augsburg, a kako se može saznati iz dijela njemačkih medija, ovog ljeta će taj klub iskoristiti opciju iz klauzule u ugovoru po kojoj ga može otkupiti od Eintrachta. Jakić je svojim nastupima oduševio struku i čelnike Augsburga koji bi ga pošto-poto htjeli zadržati za budućnost.

FC Augsburg - 1. FC Heidenheim
1/20

Po navodima njemačkog transfer-gurua Floriana Plettenberga, Augsburg i Eintracht mogli bi uskoro postići konačan dogovor oko prodajne cijene za Jakića na ljeto. Doduše, ona se već zna, jer Augsburg ga može otkupiti po unaprijed dogovorenih pet milijuna eura, no preostaje riješiti još neke sitne detalje prije zaključivanja posla. 

- Hrvatom su jako zadovoljni u Augsburgu, vide ga kao jednog od glavnih pokretača momčadi u zadnje vrijeme. S njegovim dovođenjem na posudbu jako su pogodili - piše Plettenberg.

Augsburg je trenutno na sedmoj poziciji na ljestvici Bundeslige, a do kraja sezone još se može uključiti u borbu za europske pozicije. Zanimljivo, na šestom mjestu je upravo Eintracht, klub iz kojeg bi Jakić mogao preći ovoga ljeta. Inače, Jakić nije na popisu Zlatka Dalića za turnir na kojem će Hrvatska igrati u Egiptu, ali bude li u ovako dobroj formi, nedvojbeno je da će biti jedan od kandidata za nastup na Euru. Jakić je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju na SP-u u Kataru 2022. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije