Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa poljskih medija

Otvaranje Eura 2012. na stadionu Lecha Kaczynskog

Euro 2012
AFP
14.04.2010.
u 09:00

Poljska je u šoku nakom smrti predsjednika, ali to neće ugroziti završetak stadiona i organizaciju nogometnog EP-a.

Nakon svih mogućih problema i teškoća s kojima su se susretali čelnici Poljskoga nogometnog saveza u organizaciji Europskoga nogometnog prvenstva 2012. godine, težak udarac zadala im je i tragična smrt predsjednika Lecha Kaczynskog i većeg dijela poljskoga političkog vrha.

Čovjek koji je volio nogomet, koji je već zatražio ulaznice za derbi Real – Barcelona koji se prvo trebao igrati 11. travnja, pa kad je promijenjen termin morao je odustati zbog puta u Smolensk, bio je velika potpora organizaciji Eura 2012. godine.

Predsjednici Fife i Uefe, Sepp Blatter i Michel Platini, izrazili su sućut poljskom narodu i savezu, a Platini je rekao da će pomoći koliko to Uefa može. Stadioni se grade i sve bi na vrijeme trebalo biti završeno. Problem druge infrastrukture ostaje, pogotovu podatak da zemlje organizatori, Poljska i Ukrajina, gotovo i nemaju modernih autocesta.

Poljski premijer Donald Tusk, koji je najangažiraniji političar u organizaciji Eura, trenutačno nogomet mora malo "zamrznuti" dok ne prođe vrijeme do izbora novog predsjednika. Jer, Poljska ima dosta problema i bez organizacije Eura 2012.

A u trenucima dok Poljska tuguje za predsjednikom, mediji su pokrenuli inicijativu da stadion u Varšavi, koji je još u gradnji i na kojem bi se trebala igrati prva utakmica Eura, 8. lipnja 2012. godine, dobije ime po Lechu Kaczynskom. Time bi se odala počast tragično preminulom predsjedniku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije