Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Otkazan super-G u Kvitfjellu, Caviezelu globus

Mauro Caviezel
Foto: DPA/Pixsell
08.03.2020.
u 11:41

Austrijanc isu po prvi puta nakon 1995. godine ostali bez ijednog kristalnog globusa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Posljednji superveleslalom sezone Svjetskog kupa skijaša u norveškom Kvitfjellu otkazan je u nedjelju zbog loših vremenskih uvjeta i jake kiše.

Otkazivanjem utrke i Kvitfjelu, kao i otprije završnice u Cortini, mali kristalni globus u superveleslalomu pripao je 31-godšnjem Švicarcu Mauru Caviezelu. On je dosad skupio 365 bodova, a samo tri boda manje ima Vincent Kriechmayr, pa su Austrijanci po prvi puta nakon 1995. godine ostali bez ijednog kristalnog globusa u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

U ukupnom poretku vodi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 54 boda prednosti ispred Francuza Alexisa Pinturaulta i 161 bod više od sunarodnjaka Henrika Kristoffersena. Dokraja sezone su preostale samo veleslalom i slalom utrke sljedećeg vikenda u Kranjskoj Gori, iako su i te utrke pod znakom pitanja zbog bojazni od koronavirusa u Sloveniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije