Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORVEŠKA LEGENDA

Osvojio osmo zlato: Bjorndalen najuspješniji u povijesti ZOI-ja!

Ole Einar Bjørndalen
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.02.2014.
u 17:35

Norveški biatlonac Ole Einar Bjorndalen od danas je najuspješniji sportaš u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Bjorndalen je u disciplini mješovito štafetno (2x6 km žene i 2x7.5 km muški) s Berger, Eckhoff i Svendsenom osvojio svoje drugo zlato u Sočiju i preskočio svojeg sunarodnjaka skijaškog trkača Bjorna Daehlieja.

Neuništivi 40-godišnjak sada ima osam zlata, četiri srebra i jednu broncu odnosno 13 medalja ukupno. Najuspješniji je u povijesti zimskih igara i četvrti na vječnoj listi najuspješniji olimpijaca. Od njega su bolji samo plivač Michael Phelps te ruski gimnastičari Larisa Latynina i Nikolai Andrianov.

>> Rusi u šoku! Finska ih izbacila u četvrtfinalu

Komentara 3

Avatar 4XGOLD
4XGOLD
17:45 19.02.2014.

A Janez Fak osvojio zlato u grudanju!

Avatar Ante-Ratko
Ante-Ratko
22:06 19.02.2014.

Bjorndalen najuspješniji u povijesti ZOI-ja, njegova Norveška najuspješnija a europska Slovenija odmah iza nje kao one sa najviše medalja s obzirom na broj stanovnika. Očito da su Norveška i Slovenija zemlje koje imaju šampione i znaju na pošten i čestit način pobijediti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije