Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je srušio ‘bile’?

Oslikani Nizozemac, prvi igrač iz Ugande u HNL-u, špica iz Poljske

Hajduk - Gorica
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
21.08.2018.
u 09:00

Bila je to prva velika trenerska pobjeda mladog stručnjaka Sergeja Jakirevića (41) koji je prije Gorice vodio Sesvete

“Zadnji put sam uživo gleda’ Goricu prije manje od tri godine kad je u Dugopolju izgubila 3:1. Od Dugopolja, da ne bi bilo zabune. Ovo definitivno nije moj Hajduk”, napisao je jedan ogorčeni prijatelj iz Splita nakon poraza, odnosno prve pobjede velikogoričkog kluba u Prvoj HNL.

Unatoč očajnom Hajduku treba odati priznanje i odličnoj Gorici koja je naplatila dobre igre i velike pehove u prethodne dvije utakmice na svojem stadionu protiv Slaven Belupa i Intera. Bila je to prva velika trenerska pobjeda mladog stručnjaka Sergeja Jakirevića (41) koji je prije Gorice vodio Sesvete, a u 20 godina igračke karijere prošao je kao zahvalni zadnji vezni čudo toga, od Lige prvaka sa sofijskim CSKA, Uefina kupa s najjačim Kamen Ingradom, Medićeva Zagreba...

A tko su ti dečki koji su donijeli trijumf Gorici? Već u prva tri kola vidjelo se da novi prvoligaš ima fantastičan trojac u navali – Poljak Lukasz Zwolinski (25) snalažljiv je napadač koji je bez odštete stigao iz Pogona iz Szczecina i već se pokazao kao pojačanje. Odmah do njega je 22-godišnji Nigerijac Iyayi Atiemwen koji je stigao na proljeće i bio jedan od junaka plasmana u Prvu ligu. A pun pogodak bilo je i dovođenje Farouka Miye (20) iz Standard Liegea, prvog nogometaša iz Ugande u povijesti HNL-a koji je zabio i Hajduku i u 3. kolu Interu.

I svi su besplatno dovedeni kao i Nizozemac Joey Suk (29) koji je debitirao u veznom redu baš u Poljudu, a osim po kvalitetnoj igri ostavio je dojam i nebrojenim tetovažama. Majstor izgleda kao rani rad Pabla Picassa. Ima, naravno, i domaćih dečki, izdvaja se Matija Dvorneković koji se kući vratio s Islanda. Klub već godinama uz potporu grada uspješno vodi Nenad Črnko, a zanimljiv “mišung” legije stranaca i hrvatskih snaga uz pomoć stranog partnera iz Litve okupio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Hajduk - Gorica
1/13
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
09:11 21.08.2018.

Bila je to prva velika trenerska pobjeda mladog stručnjaka Sergeja Jakirevića koji je pokazao da je za rasturanje dalmatinske svetinje spreman.

CA
Catalonia
12:16 21.08.2018.

Njih ruši ko god se sjeti i ko god hoće,takva su vremena došla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije